Ştiri… pe scurt

Şercad
După inaugurarea din 23 iulie 2010 a clădirii Centrului de ambulanţă din Şercad, joi,1 septembrie, la ora 7.00, acesta s-a deschis oficial. Noul centru sanitar cu 19 specialităţi aşteaptă clienţii din 11 localităţi din regiunea Şercadului. Noua clădire se întinde pe o suprafaţă de 1496 m² şi reprezintă o valoare a investiţiei de peste 900 milioane de forinţi, fondul fiind câştigat de la Agenţia pentru Dezvoltări Naţionale.

Micherechi
Cu ocazia Naşterii Maicii Domnului, prăznuită la 8 septembrie, la biserica ortodoxă din Micherechi, părintele Ioan Bun a adunat din nou copilaşii de la grădiniţă şi de la şcoală pentru a le da Sfânta Împărtăşanie cu Trupul şi Sângele Domnului, împărtăşania care formează centrul vieţii noastre duhovniceşti.

Kunágota
Membrii Autoguvernării Româneşti din Kunágota s-au reunit luni, 12 septembrie, la o şedinţă de lucru în sala festivă a Primăriei. Printre punctele prezentate pe ordinea de zi s-a numărat aprobarea bugetului pe anul 2011.

Chitighaz
Casa de Cultură „Táncsics Mihály”, în colaborare cu şcoala generală românească din loc organizează o amplă campanie de colectare a hârtiei. Acţiunea se va desfăşura în perioada 19–25 septembrie, în cadrul unei mişcări naţionale civile. Fondurile obţinute prin predarea hârtiei uzate pentru reciclare vor fi utilizate pentru finanţarea jucăriilor de curte ale şcolii generale.

Jula
Sâmbătă, 24 septembrie, la Centrul Cultural Românesc din Jula va avea loc cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Gastronomic Românesc pe Ţară. Evenimentul are ca scop prezentarea şi extinderea tradiţiilor gastronomice ale minorităţii române din Ungaria.

Comentarii