Programe pentru otlăcani şi serbare de ziua mamei

Duminică, 8 mai, membrii Asociaţiei Culturale Române „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă s-au reunit în şedinţă. Preşedinta asociaţiei, Eva Bocsor Karancsi, a prezentat darea de seamă a activităţilor pe primul semestru al anului 2011, după care a fost aprobat programul pe anul în curs şi s-a discutat despre posibilităţile de a ajuta biserica ortodoxă, care este în renovare totală. La adunarea generală, care a avut loc la Căminul Cultural din localitate, au fost discutate bugetul şi planurile de activitate ale asociaţiei în perioada următoare, organizarea Zilei Românilor din Otlaca, excursii în România, etc. Deoarece în urmă cu câteva zile Preasfinţitul Siluan, Episcopul românilor din Ungaria a sfinţit crucea aurită, care mai apoi a fost amplasată pe turnul bisericii, preşedinta asociaţiei a mărturisit celor prezenţi că, odată cu amplasarea crucii, a fost pus în globul de sub cruce un document pentru generaţiile viitoare, act în care au fost amintiţi şi membrii asociaţiei pentru eforturile depuse în sprijinirea locaşului lor de cult. 

În după-masa aceleiaşi zile, asociaţia românească, cu sprijinul notarului Mokáné Dr. Komlódi Eszter, a organizat o după-masă de sărbătoare pentru mame. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural şi a fost deschis de Eva Bocsor Karancsi, preşedinta asociaţiei şi Elvira Ardelean, preşedinta Autoguvernării Româneşti din Otlaca, care au recitat frumoase poezii dedicate celor aproximativ 80 de mame prezente la întâlnire.
Serbarea a continuat cu un moment cultural oferit mamelor de către copiii din localitate, iar micuţii de la grădiniţă au pregătit mai multe desene pentru această ocazie, care au fost aranjate într-o expoziţie la Căminul Cultural, iar în final mamele au fost felicitate cu un tort imens de o sută de felii şi multe-multe flori.
A.B.

Comentarii