Ştiri… pe scurt

Chitighaz
Elevii şcolii populare de artă „Kaláris” din Chitighaz, de la copii de grădiniţă, şcoală generală, până la elevi de liceu, au prezentat părinţilor şi tuturor invitaţilor, coregrafiile însuşite în cursul acestui an şcolar. Serbarea de încheiere a anului a avut loc duminică, 15 mai, la ora 17.00, pe scena Căminului Cultural din localitate.

Seghedin
Bega Blues Band va concerta sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.00, în piaţa Széchenyi din Seghedin, în cadrul Festivalului Vinului, invitată fiind de Institutul Cultural Român din Budapesta, filiala Seghedin – în colaborare cu Grand Cafe Seghedin. Înainte de concert, membrii formaţiei timişorene vor face o vizită la Redacţia Românească a Radiodifuziunii Maghiare, acordând interviuri pentru emisiunea „O voce românească”.

Jula
O nouă ediţie a „Săptămânii cărţii” se va desfăşura între 2–7 iunie. Programul cultural, organizat de Biblioteca „Mogyoróssy János”, va oferi publicului întâlniri şi dezbateri literare, precum şi târg şi expoziţii de carte în mai multe locaţii ale oraşului Jula.

Micherechi
Filiala din Micherechi a Complexului de Învăţământ „Harruckern János” din Jula va organiza pe 3 iunie, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău”, serbarea de sfârşit de an. În sala mare va fi aranjată şi expoziţia din cele mai reuşite creaţii ale elevilor de la secţia de artă plastică. Evenimentul va începe la ora 16.00.

Budapesta
Duminică, 24 iunie, parohia ortodoxă din Budapesta serbează hramul bisericii „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”. La Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfinţitul Episcop Siluan, împreună cu preotul paroh Marius Maghiaru şi alţi preoţi şi călugări din cadrul eparhiei noastre, răspunsurile vor fi date de un cor din Oradea, dirijat de pr. prof. univ. Mihai Brie.

Comentarii