Demonstraţie extremistă în faţa consulatului din Seghedin

În după-amiaza zilei de 4 iunie, în faţa Consulatului General al Romaniei la Seghedin a avut loc o manifestaţie organizată de partidul maghiar de extremă dreapta „Jobbik”, cu ocazia comemorării semnării Tratatului de pace de la Trianon din 1920, se arată într-un comunicat al Consulatului General de la Seghedin.
Conform programului prestabilit, la ora 16.25 (ora Ungariei), un grup de aproximativ 40–50 persoane, constituit anterior în Piaţa Klauzál din centrul oraşului, s-a deplasat în faţa imobilului ce adăposteşte sediul Consulatului General al României din Seghedin, staţionând pe trotuarul opus. Demonstranţii, care purtau drapelul naţional maghiar, steagul „arpadian” şi harta „Ungariei mari” (din perioada monarhiei austro-ungare), au scandat câteva lozinci cerând revizuirea Tratatului de la Trianon.
Deşi programul iniţial prevedea o durată a staţionării în faţa consulatului de 35 minute, grupul s-a dispersat după doar 5 minute. Nu s-au înregistrat incidente, nu a fost depusă nicio petiţie şi nici nu s-au întreprins încercări din partea manifestanţilor de a intra în contact cu personalul oficiului. Pe întreg parcursul demonstraţiei, efective importante ale poliţiei locale au fost prezente în imediata apropiere a grupului manifestanţilor, informează Consulatul General de la Seghedin.
A.B.

Comentarii

  1. Accept ca român si om, în numele libertãtii de exprimare orice manifestatre pasnicã, dar detest manifestãrile violente, insultãtoare, care aduc injurii pãrtilor tintã, atât din partea românilor, cât si a ungurilor. De cele mai multe ori initiatorii unor astfel de manifestatii extremiste nu sunt nici români nici unguri nici crestini. Sunt iesiti din grote, unde au fost conservati cu sentimentele lor sovine, de urã ancestralã, din perioada urei de clasã, urei contra capitalismului, urei... E bine cã numãrul lor descreste, cã oamenii contmporani înteleg cã avem nevoie unii de altii, cã trebuie sã ne respectãm valorile fiecãruia(limbã,istorie,culturã), dacã vrem, si trebuie sã trãim îtr-o Europã Unitã, iar pe Tyranozaurii iredentist-nationalist-sovini sa moara pe limba lor. Un sriitor ungur din Transilvania(Suto Andras-sper sã nu gresesc)defineasovinismul ca fiind nationalismul tâmpitilor!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu