3 iun. 2011

Examene de sfârşit de an la şcoala de artă din Micherechi


Examenele de sfârşit de an de la filiala din Micherechi a Complexului de Învăţământ „Harruckern János” din Jula au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, pe 29 mai, la Casa de Cultură din sat. În paralel, la această instituţie a avut loc expoziţia din lucrările micilor artişti de la secţia de artă plastică. Şcoala şi-a păstrat pentru anul şcolar 2010/2011 aceleaşi secţii: pian, vioară, dans popular şi artă plastică (desen, sculptură). Expoziţia a fost aranjată de profesoara de artă plastică Fábián Irén şi de sculptorul Szőke Sándor, unde elevii de la secţia de sculptură au pregătit pentru această expoziţie compoziţii din lut şi din ghips, iar în desenele copiilor am putut afla elemente care vorbesc despre viaţa lor. Urmărind micile compoziţii ale copiilor, am văzut că formele, liniile şi culorile folosite sunt elementele care poartă cu ele întreaga poveste a vieţii, a evenimentelor petrecute.


La începutul programului, directorul şcolii Gyalog László a informat că elevul Bence Cioca, elev în clasa a opta a şcolii generale a fost admis la secţia de sculptură a şcolii de arte din Bichişciaba. Programul a început cu un mic concert susţinut de către elevii de la secţia de pian şi vioară, după care au cântat la pian Carina Iuhas, Beniamin Ţicudean, Larisa Coita, Devald Varga, Olivia Varga, Nicoleta Veres, Lavinia Bogdan, Diana Bogdan, fiind pregătiţi de profesoara de pian Mihaela Roxana Crăciun-Varga. La vioară au prezentat piese Vanesa Iurasoc, Debora Gherasim, Lidia Miron, Panna Ruja, Diana Bogdan, Carina Iuhas, Ioan Boroş şi Zoltán Rácz, strănepotul muzicantului Teodor Covaci, acompaniat de Vasile Papp şi Ioan Covaci. Profesorul pregătitor a fost Papp Sándor. Carina Iuhas a interpretat la pian melodia lirică „Take a bow”, iar Diana Bogdan a prezentat piesa „Ave Maria”. Dansurile interpretate de copiii de la secţia de artă au fost aplaudate de profesori, părinţi, bunici, care au venit în număr mare la acest spectacol. Micii dansatori au prezentat dansuri din Micherechi în coregrafia profesorului Gheorghe Netea.


Programul copiilor a fost urmărit şi de către Margareta Tat, primarul satului şi Maria Pătca Petruşan, directoarea şcolii generale.
La sfârşitul programului, publicul a cântat împreună cu Lili şi Angi Daroţ din Chitighaz „O lume minunată”, o melodie despre lumea inocenţei.
A. Cioca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...