ISUS SALVATORUL: Botez penticostal la Micherechi

Cu ajutorul Domnului, în prima zi de Rusalii, în cadrul programului de serviciu al Bisericii Penticostale Nr. 1 din Micherechi, două candidate Maria Cozma şi Elena Ruja au mărturisit un cuget curat în apa botezului. A fost o zi specială în viaţa celor două credincioase, pentru că au făcut acest legământ în faţa lui Dumnezeu şi a întregii biserici. Evanghelia a fost vestită de către pastorul Durkó Albert şi presbiterul Ioan Rocsin. La sărbătoarea celor în haine albe au fost prezente familiile lor, creştini, cunoscuţi şi toţi cei care cu drag au venit să fie părtaşi la sfântul legământ.

Duminică, 12 iunie, Biserica penticostală Nr. 1 din Micherechi a îmbrăcat straie de sărbătoare. Două persoane au îmbrăcat haine albe şi au mărturisit public credinţa lor în Domnul Isus Cristos, precum şi dorinţa de a-L urma întreaga viaţă. Hainele albe de botez vor să vorbească despre curăţia cugetului, a Duhului, a trupului, aşa cum se cuvine să se intre în apa de botez. A fost mare bucurie în biserica penticostală nr. 1, pentru că Dumnezeu a lucrat în viaţa celor două candidate Maria şi Elena. După mulţi ani de rugăciune, Dumnezeu a răspuns. Maria Cozma şi Elena Ruja au mărturisit pe Domnul în apa botezului.
Slujba de botez a început încă de dimineaţă, de la ora 9.00, cu serviciul efectiv dedicat botezului Noutestamental. Corul tinerilor din Micherechi a dat slavă Domnului cu imnuri, care au răsunat peste sat, amplificaţia fiind aşezată şi la intrarea în biserică. Prin cântări au evocat semnificaţia botezului în viaţa credinciosului. Pastorul bisericii Durkó Albert a vestit cuvântul în limba maghiară, iar conducătorul bisericii Ioan Rocsin în limba română, amândoi exprimându-şi bucuria de a fi părtaşi la această sărbătoare. Pastorul a vorbit despre însemnătatea botezului, care trebuie să aibă loc în viaţa unui credincios. Cuvântul Domnului a fost rostit în limba română de la Faptele Apostolilor capitolul 2 primele patru versete şi de la capitolul 1 versetele 6-8: „În ziua Cincizecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjiitul unui vânt puternic, şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duhul Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească. Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel? El le-a răspuns: Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele, pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria, şi până la marginile pământului.” După citirea versetelor din Biblie, pastorul bisericii le-a chemat pe surorile Maria şi Elena în faţa Domnului şi a martorilor prezenţi văzuţi şi nevăzuţi, fraţii, surorile, nepoţii, copiii lor, şi le-a întrebat dacă sunt de asemenea că Domnul Isus le va da putere ca să-l poată urma toată viaţa, dacă sunt gata în paşii care stau înainte, ca toate deciziile să le ia împreună cu Domnul şi dacă sunt gata să-l slujească pe Domnul în orice împrejurare a vieţii. După răspunsurile afirmative, pe baza mărturisirii lor şi la porunca Domnului au intrat în apa botezului fiind botezate de către pastor în numele Tatălui al Fiului şi al Sfântului Duh.
După serviciul divin de sărbătoare toţi oaspeţii adunării au fost invitaţi în curte la un ceai şi cozonac, precum şi la discuţii frăţeşti.
Ana Cioca






Comentarii

  1. Isus cristos in vana sa botezat?unde il intalnim pe ioan botezatorul in biblie,in ,biserici.scrie cuvantul lui dumnezeu ...multi chemati putini alesi.domnul sa va binecuvinteze.amin

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu