ISUS SALVATORUL: Ziua Cincizecimii

Dezbaterile privind Duhul Sfânt şi Lucrarea Lui sunt împărţite, fiecare susţinând ceea ce a primit, uneori chiar fără a cerceta, doar pentru că a primit aşa. Pavel spune că în lucrurile în care am căzut de acord să mergem înainte, contrazicerile şi certurile de cuvinte nu îşi au rostul printre noi.

Nu trebuie să privim Lucrarea Duhului Sfânt cu uşurinţă, datorită faptului că Domnul Isus a încredinţat lucrarea pe pământ Duhului Sfânt, promiţându-ne că ne va trimite un Mângâietor care va fi cu noi în toate zilele până la sfârşitul veacurilor.

Suntem atât de interesaţi de multe ori de vremuri şi soroace, de a ştii cu exactitate data venirii Domnului, uneori chiar ne încurcăm în date şi presupuneri… În capitolul 1 versetul 7, Domnul le răspunde clar ucenicilor preocupaţi de vremuri şi soroace: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa".
Preocuparea noastră primordială trebuie să fie mărturia unei vieţi curate, în casa noastră, în familie, în societatea, culminând cu mărturia în întreaga lume. E important să ştim că totul începe cu mărturia în familie, apoi se extinde spre exterior, mărturisind pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor celor din jur şi celor din întreaga lume chiar.
Dacă ne uităm cu atenţie în capitolul 2, printre categoriile de oameni au fost şi cei ce au considerat Lucrarea Duhului Sfânt ca inexistentă sub acuzaţia ca „sunt plini de must”. De atâtea ori refuzăm să credem că Duhul Sfânt are o lucrare specială cu fiecare dintre noi, şi Persoana Duhului Sfânt se întristează pentru că realmente refuzăm ajutorul Lui.
Capitolul 1 versetul 8, ne relatează despre puterea pe care o primim atunci când se coboară Duhul Sfânt peste noi. În ebraica, cuvântul folosit este dunamis (dinamită), chiar sensul cuvântului dă o explicaţie clară Lucrării Duhului Sfânt.
Personal cred că este vorba despre Lucrarea Duhului Sfânt de umplere, avem nevoie vitala de umplerea cu Duhul Sfânt pentru că doar în felul acesta suntem împuterniciţi să vestim Evanghelia şi să fim martori pentru Domnul nostru.
Atunci când puterea Duhului se revarsă peste noi, suntem dinamitaţi în interior, are efect asupra noastră ca persoană, distrugând la fel ca dinamită eul nostru, mândria noastră şi tot ceea ce este lumesc. Aşa cum spunea David Willkerson, până nu ne vedem ruine, cioburi fără valoare, până Duhul Sfânt nu dinamitează păcatul şi mândria din noi, Domnul nu ne poate da valoare. Atunci când înţelegem că din ruine Domnul face un palat şi din cioburi reconstruieşte oglinda sufletului, am atins scopul pe care Duhul Sfânt îl are în viaţa noastră. Nu aţi simţit niciodată dorinţa de a fi zdrobiţi şi măcinaţi de Domnul, de a renunţa pentru totdeauna la mândrie, la eul nostru? Acest sentiment este provocat de Duhul Sfânt care ne umileşte şi ne zdrobeşte ca apoi să ne ridice din ţărână şi să fim mărgăritare preţioase. Din păcate nu punem prea mult accent pe Duhul Sfânt, pe Lucrarea Lui, dar dacă am ştii câte beneficii ar aduce vieţii noastre am face din El prietenul nostru.
Credeţi că la întâmplare Domnul a trimis Duhul Sfânt să ne mângâie, să ne îmbărbăteze, El a ştiut, om fiind simţământele noastre, stările prin care trecem adeseori, Duhul Sfânt fiind Persoana din Divinitate care înţelege fiecare amănunt al vieţii noastre, fiecare fărâmă din noi…
Sărbătoarea Cinzecimii este chiar demonstraţia dată de Domnul, referitoare la Lucrarea Specială pe care Duhul Sfânt vrea să o facă în viaţa omului, fiind spre zidire personală apoi spre zidirea altora. Unii vor considera că suntem plini de must, dar Slavă Domnului că avem posibilitatea să fim plini de Duhul. Aceasta dinamitând spre cei din jurul nostru. Cuvintele noastre vor avea efect, misiunea noastră nu va fi în zadar pentru că este întărită de Duhul şi chiar pecetluită de El.
El este arvuna moştenirii noastre printre sfinţi, pecetea pe care Domnul o lasă peste noi şi în noi, dovadă a faptului că ne iubeşte atât de mult căci se identifică cu fiecare stare a noastră prin Duhul Sfânt.
Hai să ne împrietenim cu Duhul Sfânt; lucrul acesta nu va aduce decât zidire în viaţa noastră, în familia noastră, în societate şi chiar în lume.
Doresc ca puterea Duhului Sfânt, la fel ca la Rusalii, să fie simţită în fiecare dintre noi, cereţi ca Duhul Sfânt să facă umplerea necesară pentru o viaţă din belşug din punct de vedere spiritual.
El are o lucrare specială în viaţa fiecăruia, să nu rămânem indiferenţi, ci să cerem şi să dorim prezenţa Duhului Sfânt în vieţile noastre, şi El va lucra într-un mod special în viaţa fiecăruia, după nevoia pe care o are.
Să ne sfinţim dar vieţile umblând după lucrurile de sus, lăsând la o parte ceea ce este copilăresc, trecând la bucate tari, şi cerând prezenţa Duhului Sfânt în vieţile noastre. Doamne mai vreau Rusalii…

Comentarii