Profesorul Nicolae Luţai, distins de Ziua Pedagogilor

Pe 7 iunie, în cadrul festivităţilor ocazionate de Ziua Pedagogilor, la Primăria oraşului Jula s-au înmânat, într-un cadru festiv, distincţii de onoare pentru câţiva profesori ai şcolilor din oraş. Printre aceştia s-a numărat şi Nicolae Luţai, profesorul Liceului „Nicolae Bălcescu”, care a fost distins pentru cele patru decenii de activitate depuse în învăţământ ca profesor de matematică, fizică şi informatică. Distincţia a fost înmânată de primarul dr. Görgényi Ernő.
Profesorul Luţai se retrage din Cenadul Unguresc. A predat elevilor matematica în limba maghiară şi română. În anul 1987 a primit distincţia Ministerului Învăţământului.
În cadrul acestei serbări au fost înmânate diplome de merit şi altor profesori de liceu pentru munca depusă în învăţământ. Din partea primăriei oraşului Jula au fost distinse două profesoare ale Liceului „N. Bălcescu”, Vera Gurzău Cser şi Valeria Lengyel.
În încheiere, profesorii distinşi au fost onoraţi cu un montaj literar-artistic, susţinut de elevii Liceului „N. Bălcescu”. Liceenii din clasa a 9-a, Matei Dobra, Enikő Papp şi Cristina Kövér au fost pregătiţi de către profesoara Mariana Oros Martin.
A.C.

Comentarii