Ştiri… pe scurt

Săcal
Credincioşii români ortodocşi din localitatea bihoreană Săcal au adunat şi aşteaptă încă donaţii pentru renovarea casei parohiale. Pentru începerea lucrărilor, parohia a primit materiale de construcţii de la o firmă din Oradea, au fost cumpărate ferestre şi uşi din donaţiile credincioşilor şi se aşteaptă începerea lucrărilor.

Budapesta
Autoguvernarea Românească din sectorul II al Budapestei organizează, în cadrul „Zilei sectorului II”, manifestarea intitulată „Relaţii literare şi culturale româno-maghiare”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 iunie, de la ora 16.00, la Centrul Cultural Marczibányi (Budapesta, piaţa Marczibányi nr. 5/a).

Jula
Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria va ţine şedinţa extraordinară a Adunării Generale în ziua de 20 iunie, luni, de la ora 13.00, la sediul AŢRU (Jula, str. Eminescu nr. 1). Pe ordinea de zi vor figura: aprobarea îndeplinirii bugetului AŢRU şi instituţiilor acesteia pe anul 2010 şi dezbaterea problemelor de actualitate referitoare la deciziile Adunării Generale ale AŢRU.

Budapesta
Duminică, 24 iunie, parohia ortodoxă din Budapesta serbează hramul bisericii „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”. La Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfinţitul Episcop Siluan, împreună cu preotul paroh Marius Maghiaru şi alţi preoţi şi călugări din cadrul eparhiei noastre, răspunsurile vor fi date de un cor din Oradea, dirijat de pr. prof. univ. Mihai Brie.

Micherechi
Echipa de Păstrare a Tradiţiilor „Gh. Nistor” din Micherechi va participa la sfârşitul lunii iunie la un festival de la Abrud. Tinerii dansatori, conduşi de profesorul Gheorghe Netea, vor prezenta dansuri româneşti din Ungaria în cadrul Zilei Culturale Maghiare din Abrud, care va avea loc pe 25 iunie.

Comentarii