Dansurile populare din Micherechi au impresionat publicul julan

Piaţa Harruckern din Jula a răsunat vinerea trecută de muzică populară românească. În organizarea Centrului Cultural din Jula, pe 22 iulie, a avut loc „o seară românească”, la care au fost invitaţi păstrătorii de tradiţii din Micherechi.
Turiştii, localnicii şi toţi trecătorii au fost întâmpinaţi în centrul oraşului cu gustoase mâncăruri tradiţionale micherechene, cu „vărzar” şi „răchişe”, preparate şi oferite cu mare însufleţire de membrii Clubului Pensionarilor din Micherechi, însoţite la ieşirea din Jula de conducătoarea Centrului de îngrijire, Mariana Ruja Cefan.
Programul folcloric al micherechenilor a fost întocmit de coregraful şi primaşul orchestrei Patyi Zoltán şi de conducătorul echipei Gheorghe Netea. Pentru început, Echipa de păstrare a tradiţiilor „Gheorghe Nistor” a interpretat dansuri locale româneşti, după care solistul Grigore Poiendan a cântat cântece populare în limba română. În programul românesc de o oră au fost incluse şi dansurile ansamblului Körös-Végvár, dansuri populare maghiare din Călata, care sunt dansate şi de nişte tineri micherecheni.


Talentul tinerilor care moştenesc iubirea de dansuri populare la Micherechi s-a reflectat şi prin evoluţia a două perechi de copii, Ioan Nemes şi Angelica Boca, Vasile Martin şi Aliz Mihuţ, care au uimit publicul numeros cu devotamentul lor. În încheiere au dansat iarăşi tinerii dansatori cu mai multă experienţă, oferind astfel clipe impresionante celor care s-au oprit în seara din vinerea trecută în piaţa Harruckern din Jula. În rândul publicului au fost zăriţi consulul general Călin Cămărăşan, fostul primar al Micherechiului, Teodor Martin cu soţia, ambii fiind foarte mândri de nepoţelul lor dansator, dar şi multe alte familii de români din Jula şi Micherechi.
R.P.

Comentarii