După Hongkong, Dubai şi Saint Petersburg, „Morgen” a ajuns şi la Micherechi

Filmul „Morgen” în regia lui Marian Crişan, care a câştigat numeroase premii la festivaluri de filme internaţionale, după ce a fost prezentat anul trecut publicului român la Jula, vinerea trecută, pe 18 iulie a fost proiectat şi celui micherechean. Deoarece povestea filmului se desfăşoară aproape de localitatea de lângă frontiera româno-maghiară şi pentru că în film au jucat şi doi actori micherecheni, Gheorghe Sferle şi Vasile Papp, prin intermediul domnului Sferle, regizorul a adus filmul şi la Micherechi.
Cu toate că pelicula se bucură de faimă internaţională, la premiera din Micherechi a fost prezent şi regizorul din Salonta. Cu toate că intrarea a fost liberă şi de ani de zile n-a mai fost cinema în sat, din păcate, micherechenii nu au arătat prea mare interes faţă de acesta.
Înainte de film, Marian Crişan a mulţumit publicului pentru prezenţă, exprimându-şi bucuria de a aduce filmul şi la Micherechi, după Hongkong, Dubai şi Saint Petersburg: „Mă bucur foarte mult că aţi venit să vedeţi filmul nostru. Filmul este deja la capătul drumului, pentru că în vara anului trecut l-am prezentat prima dată la Festivalul de Film din Locarno, iar astăzi poate fi cumpărat deja pe DVD. Filmul povesteşte despre zona aceasta, unde trăim noi, la Salonta, Micherechi sau Şercad. Ne-a făcut mare plăcere să lucrăm împreună cu Gheorghe Sferle din Micherechi, care a lucrat la acoperişul sălaşului din film. Dacă aveţi nevoie de montat acoperiş, vă propun să-l căutaţi cu încredere pe domnul Sferle. În timpul filmărilor, ne-am adunat la Salonta din diferitele părţi ale României şi Ungariei, formându-se acolo o echipă foarte bună. ”
Regizorul român consideră că cel mai important lucru a fost că a putut fi prezentată o parte din lumea în care trăim noi în această zonă, o lume reală, nu una fantastică ca şi în Hollywood.
Rita Pătcaş

Comentarii