ISUS SALVATORUL: Botezul în apă, mărturia unui cuget curat

Patru tineri au încheiat legământul în apa botezului duminică, 10 iulie, în Biserica Penticostală „Betel” din Micherechi. Această zi va fi scrisă cu litere de aur în viaţa tinerilor Abel Puha, Aneta Solcan, Laniana Igaş şi Daniel Somogyi, pentru că în această zi au hotărât să-L urmeze pe Cristos în apa botezului, au făcut un legământ cu Dumnezeu. Prieteni, familii, copii din Micherechi şi din România au umplut adunarea, asistând la slujba specială de botez, fiind martorii acestei zile pline de bucurii. Evenimentul de duminică a fost onorat şi de prezenţa primăriţei Margareta Tat.

În această zi de sărbătoare, pastorul Ionel Hule din Oradea i-a salutat pe toţi cei prezenţi, dar în mod special pe cei patru candidaţi, adresându-se lor cu următoarele gânduri: „Voi veţi depune astăzi cea mai frumoasă mărturie de credinţă. Astăzi îl veţi proclama pe Domnul Isus ca Domn al vieţii voastre personale. Sigur că este o bucurie în viaţa familiei Igaş pentru că Laniana astăzi încheie un legământ cu Domnul în apa botezului. Este bucurie de asemenea în viaţa familiei Puha, a familiei Somogyi şi a familiei Solcan, mai mult decât bucuria familiilor, mai mult decât sărbătoarea bisericii de aici, este şi mai mare sărbătoare în Cer. Deoarece Cuvântul Domnului spune că atunci când un păcătos se întoarce la Domnul este mare bucurie în ceruri. Botezul este o lucrare venită din Cer şi este o lucrare pe care a practicat-o Domnul Isus Cristos. Nu degeaba spunea că: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa”. Botezul este o lucrare poruncită de Domnul Isus Cristos. În Evanghelia după Matei capitolul 28 aflăm următoarele: „Înainte de înălţarea Sa, Mântuitorul spunea ucenicilor: faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui al Fiului şi al Sfântului Duh.” Dacă Domnul Isus Cristos s-a dus la râul Iordan şi s-a botezat, dacă apostolii au împlinit această poruncă şi au dus porunca aceasta mai departe, oare noi de ce să n-o facem, pentru că este porunca lui Dumnezeu. Ceea ce voi faceţi astăzi este hotărârea de a-L urma pe Domnul Isus Cristos pentru toată viaţa. Botezul nu se face pentru o perioadă, ci botezul îl facem ca să-L urmăm pe Domnul Isus Cristos până la capătul vieţii. Dacă vă doresc ceva în această zi, vă doresc ca Domnul să vă dea multă putere, credinţă la bine şi la rău, în orice împrejurare a vieţii, să duceţi legământul acesta până la capătul vieţii voastre, pentru că numai în felul acesta veţi fi întăriţi de către Domnul”, a spus Ionel Hule în predica sa. După ce fanfara şi corul de bărbaţi şi de copii ai bisericii prin cântece l-au slăvit pe Domnul, a urmat botezul în apă, fiind oficiat de către pastorul Dragoş Croitor.
Tinerii Aneta, Laniana, Daniel şi Abel şi-au mărturisit credinţa în legământul cu Dumnezeu şi că sângele Domnului îi va curăţa de orice păcat. După răspunsurile afirmative spuse în glas tare cei patru candidaţi rând pe rând au fost botezaţi în apă, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh.
Pastorul Dragoş Croitor s-a aflat pentru prima dată la Micherechi, pentru prima dată a slujit într-o biserică din Ungaria. Despre esenţa evenimentului de duminică, pastorul din România ne-a spus: „Pentru mine a însemnat mult această zi. Cei patru candidaţi au fost şi ei speciali. Pentru ei a însemnat o înrolare în armata lui Dumnezeu, au spus un »nu« hotărât păcatului şi un »da« către Dumnezeu. Noi avem credinţa în viaţa veşnică, în valorile morale, pe care le promovăm şi pentru care ne luptăm. Când curentul de apă este murdar, peştele viu înoată împotriva curentului şi numai peştele mort se lasă dus de val. Într-o lume a imoralităţii şi a criminalităţii, într-o lume în care se degradează valorile morale, eu le recomand să fie oameni ai lui Dumnezeu. Scufundarea în apă înseamnă moartea împreună cu Cristos, iar ieşirea din apă înseamnă o viaţă nouă cu Cristos”, ne-a mărturisit pastorul Dragoş Croitor din România.
Pentru Ghiţă Solcan, presbiterul Bisericii Betel, ziua de duminică a avut o dublă însemnătate, fiindcă dânsul a asistat şi ca părinte la botez: „Este un sentiment unic când prima noastră odraslă a încheiat un legământ, botezul Nou-Testamental, la porunca Domnului nostru Isus Cristos. Ne aduce o bucurie pentru că şi noi am făcut acest pas. Fiind şi noi din România, am invitat foarte mulţi prieteni din Botoşani şi din Suceava. Am avut ca invitată fanfara din Arad, care ne-a onorat din nou cu prezenţa, fiind şi la festivalul colindelor din iarna trecută”.
Cei patru candidaţi ne-au mărturisit când au decis să-l servească pe Domnul.
Abel Puha: „În urmă cu doi ani era fratele Gabi Zegrean la noi. La predica lui am decis să mă pocăiesc, dar n-am avut putere să ies afară. El a făcut chemarea, am vrut să ies, dar parcă ceva mă trăgea înapoi. Iar în seara următoare mi-am ridicat mâna ca semn că eu vreau să mă întorc la Domnul”.


Aneta Solcan: „Eu am decis acum doi ani la o seară de evanghelizare. Am simţit prezenţa lui Isus şi m-am hotărât să închei legământul cu Domnul. Am crescut în adunare şi m-a fost mai uşor să iau această decizie”.
Laniana Igaş: „Şi eu în urmă cu doi ani, în ultima seară de evanghelizare am decis să-L servesc pe Dumnezeu. Am luat această decizie pentru că am fost cercetată de Duhul Sfânt şi m-am dat seama că fără Dumnezeu nu putem face nimic. Făcând parte din familie de creştini, am decis şi eu să mă botez. Părinţii m-au învăţat să-L iubesc, să respect legile Lui şi de aceea m-am gândit că vreau să ajung cu familia în cer”.
Daniel Somogyi: „Într-o seară de evanghelizare am decis să mă botez. Am fost cercetat de Duhul Sfânt şi m-am simţit bine şi uşurat. Atunci am hotărât că voi sta întotdeauna în casa Domnului”.
Ana Cioca

Comentarii