Şcolari din Leta Mare, în excursie la Holod

În ziua de 16 iunie, un grup de 30 de şcolari din Leta Mare a făcut o excursie la Holod, în satul natal al lui Iosif Vulcan. Excursia letanilor a fost un răspuns la meciurile amicale de fotbal, organizate în toamna trecută la Leta, la care au participat şi copii din Holod. La meciuri au jucat fotbal copii din clasele 5–6 şi 7–8, dar au avut loc şi meciuri de handbal pentru fete din clasele 7–8.
Gavril Crişan, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Leta, şeful delegaţiei din Leta, ne-a informat că au fost primiţi cu mare dragoste la Holod. „Conducerea localităţii şi a şcolii generale ne-au întâmpinat cu plăcinte cu mărar şi sucuri. Pentru început a avut loc concursul de alergare, care a fost câştigat de Claudia Horváth din Leta Mare. Apoi a urmat meciul de handbal al fetelor, unde victoria le-a revenit celor din Holod. Meciurile băieţilor au fost foarte serioase şi, la sfârşit, cei din Holod s-au dovedit a fi mai buni. După anunţarea rezultatelor, gazdele ne-au oferit şi o masă gustoasă şi bogată, primind fiecare participant şi câte un cadou.”
Preşedintele român din Leta susţine că întâlnirile prietenilor din Bihorul unguresc şi cel românesc vor continua şi în viitor.
R.P.

Comentarii