Ştiri… pe scurt

Cenadul Unguresc
Duminică, 17 iulie, credincioşii ortodocşi din Cenadul Unguresc au avut ca oaspeţi la Sfânta Liturghie, un grup de tineri din oraşul Rupea, judeţul Braşov, însoţiţi de preotul Dorin Strenlea, care la sfârşitul slujbei au cântat pricesne. Aceştia s-au aflat între 10–20 iulie într-o tabără de religie în Ungaria şi au fost cazaţi la „Casa prieteniei româno-maghiare” a oraşului Rupea, la Csanádpalota.

Kunágota
Cu ocazia sărbătorii localităţii, sâmbătă, 6 august, pe scena în aer liber vor susţine un program de dansuri populare dansatorii de la şcoala de artă din Chitighaz. Programul tinerilor dansatori este sprijinit de Autoguvernarea Românească din Kunágota.

Jula
În ciuda anunţurilor anterioare, programul tradiţional de vară din Jula, intitulat „Végvári Esték” nu va mai avea loc în acest an. Societatea Iulianus s-a retras de la organizarea evenimentului, plănuit pentru 29–31 iulie, motivând această decizie cu ivirea problemelor tehnice şi financiare. Potrivit primarului Julei, dr. Görgényi Ernő, la sfârşitul acelei săptămâni, Primăria va organiza alte programe distractive pentru turişti şi localnici, însă programul nu este stabilit încă.

Seghedin
În duminica a patra a lunii, credincioşii ortodocşi români din Seghedin şi împrejurimi sunt aşteptaţi la Sfânta Liturghie, săvârşită de pr. Aurel Becan, în biserica sârbească din oraş. Slujba va avea loc pe 24 iulie, de la ora 9.30.

Jula
Poliţişti români şi unguri apără turiştii la Băile Cetăţii din Jula. Ştrandul julan fiind frecventat într-o proporţie mare de turişti români, poliţiştii români stau la dispoziţia vorbitorilor de limba română în perioada 1 iulie –31 august, această perioadă reprezentând cea de-a 10-a ediţie a serviciilor comune ale poliţiei române şi maghiare.

Comentarii