Despărţire cu emoţii la Budapesta

În ziua luminatului praznic al Schimbării la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos, comunitatea românească ortodoxă din Budapesta s-a adunat pentru a-şi lua rămas bun de la doamna Irina Comaroschi, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Ungară. Excelenţa Sa se află la sfârşitul unui mandat de 6 ani pe parcursul cărora a slujit cu devotament şi cu mult suflet Neamul românesc, aici în mijlocul nostru.
Festivitatea a început la ora 18.00 cu slujba de Te Deum, care a continuat cu o recepţie. Atmosfera a fost una încărcată de emoţie. Mulţi dintre cei prezenţi au simţit nevoia să rostească un cuvânt de mulţumire şi de rămas bun. Dintre aceştia amintim pe doamnele Gabriela Elekes şi Maria Berényi. S-au rostit cuvinte mari şi pline de căldură la adresa persoanei de excepţie a Doamnei Ambasador, care a devenit şi va rămâne un membru de onoare al comunităţii noastre ortodoxe budapestane.
În cuvântul său de răspuns, doamna Irina Comaroschi a subliniat faptul că Neamul românesc vieţuieşte în lume prin voia lui Dumnezeu şi de aceea el este, ca orice alt popor, o valoare inestimabilă care îmbogăţeşte umanitatea. Membrii comunităţii românilor din Ungaria trebuie să-şi poarte cu demnitate numele de români, contribuind, aşa cum au făcut-o întotdeauna, la cultura, bunăstarea şi spiritualitatea universală.
Seara s-a încheiat la o şampanie în aceeaşi notă caldă şi familială.
Protos. David Pop

Comentarii