31 aug. 2011

ISUS SALVATORUL: Evanghelizare la Biserica Penticostală nr. 1 din Micherechi - „Să ne apropiem de Dumnezeu…”

Pentru a face cunoscut cu cât mai mulţi oameni Vestea Bună a Mântuirii prin jertfa lui Isus Cristos, Biserica Penticostală nr. 1 din Micherechi a invitat localnicii şi nu numai la trei seri speciale. La sfârşitul săptămânii trecute, în zilele de 26–27–28 august, biserica a organizat servicii divine de evanghelizare. Cu toate că iniţial s-a plănuit evanghelizarea pentru două seri, biserica a decis să mai invite oamenii la Cuvântul lui Dumnezeu şi pentru duminică seara. În cele trei seri, biserica a primit în mijlocul ei oaspeţi din Arad, Oradea şi Bichiş, care au slujit Domnului prin predică şi cântări de laudă, dar şi-au pus şi membrii bisericii partea lor la închinare.

Vineri seara, Evanghelia a fost propovăduită în limba română de pastorul Dănuţ Crişan de la Biserica Penticostală „Emanuel” din Vladimirescu, fiind însoţit de grupul de închinare AVA din acea biserică. Alături de programul oaspeţilor români, au cântat spre slava lui Dumnezeu şi tinerii, copiii bisericii, dar şi sora Ecaterina Botto Aslam.
Pastorul arădean a subliniat pentru ascultători că biserica se întruneşte pentru a se bucura în cântare, în rugăciune şi în Cuvânt sub călăuzirea Domnului. Mesajul transmis în această seară a atras atenţia asupra întâmplării din Geneza 19:12–17 despre ieşirea lui Lot din Sodoma, când în ciuda faptului că i s-a spus ca să nu se uite înapoi ieşind din cetatea care urma să fie nimicită, nevasta lui Lot s-a uitat înapoi, şi s-a prefăcut într-un stâlp de sare. Pastorul Crişan a accentuat cât de uşor o condamnăm noi pe soţia lui Lot pentru neascultarea ei, însă nu suntem oare şi noi la fel de neascultători faţă de Dumnezeu? Dacă ascultăm mai mult de vocea lumii şi nu de vocea lui Dumnezeu, vom fi despărţiţi pentru totdeauna de Dumnezeu. „Lângă nevasta lui Lot suntem şi noi astăzi în timp. Aduceţi-vă aminte că avem o Evanghelie care vorbeşte despre împăcarea prin Domnul Isus Cristos. Ne-am născut într-o familie creştină, avem o biserică, avem un Mântuitor, avem Scripturile şi avem o călăuză care este Duhul Sfânt. Pentru noi rămâne să ascultăm ce zice bisericilor Duhul. Dumnezeu să ne ajute să fim exemple în societatea în care trăim în vorbire, în umblare şi în ascultarea de Tatăl, de Fiul şi de Duhul Sfânt” ne-a îndemnat pastorul Dănuţ Crişan.
În numele bisericii, presbiterul Ioan Rocsin a spus: „Mulţumim Domnului pentru fraţii care au venit în mijlocul nostru. Domnul să-i binecuvânteze! Nouă ne-a rămas un singur lucru de făcut, să ne apropiem de Dumnezeu, Care ne-a dat Mântuire prin jertfa lui Isus Cristos. Să ne apropiem de Cuvântul lui Dumnezeu, să înţelegem voia lui asupra vieţilor noastre.”
Sâmbătă şi duminică au predicat pastorul D. Nagy József din Bichiş şi pastorul bisericii gazde Durkó Albert. În cadrul programului de sâmbătă, timpul de laudă şi închinare a fost condus de interpreta Ligia Bodea din Oradea, care prin vocea şi cântecul ei la vioară a îndemnat ascultătorii la pocăinţă, la predarea vieţii lor în mâna lui Mântuitorului Isus Cristos.
R.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...