ISUS SALVATORUL: Muzicieni din Ungaria la Festivalul Fanfarelor Creştine din Tăut

„Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Dumnezeu în Locaşul Lui cel Sfânt, lăudaţi-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui! Lăudaţi-L cu sunet de trâmbiţă, lăudaţi-L cu lăuta şi harpa!” Îndemnul din Psalmul 150 al Sfintei Scripturi a fost poruncă sfântă pentru comunitatea baptistă din sudul judeţului Bihor.
Peste 80 creştini s-au reunit, sâmbătă şi duminică, în Biserica Baptistă din Tăut, în cadrul Festivalului Fanfarelor Creştine, ediţia a VII-a. Acest festival continuă lucrarea de evanghelizare a fanfarelor creştine din Bihor începută în localitatea Tăut în urmă cu mai bine de 85 de ani. Fanfara creştină „Crişul Negru” este dirijată de fratele Gheorghe Ruscuţ şi reuneşte solişti din Tăut, Talpoş, Tinca, Salonta, Arad şi Ghian (Kötegyán). Inima acestei fanfare este fratele Ioan Midone care, împreună cu pastorul Gheorghe Cioară şi Biserica Baptistă din Tăut au fost gazdele Fanfarei creştine Bucovina, din Suceava.
Sărbătoarea comunităţii creştine baptiste a fost deschisă sâmbătă, printr-un serviciu divin de evanghelizare, la care au participat, alături de Fanfara „Crişul Negru” şi Fanfara Bucovina, pastorii Viorel Iuga, Nicu Tolea, Gheorghe Cioară şi fratele cântăreţ Nelu Moţ.
Cuvântul Domnului a fost vestit de pastorul arădean Viorel Iuga iar subiectul predicii a fost „Judecata lui Dumnezeu care stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu”, cu accent pe versetul 18: „Şi dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit şi cel păcătos?”
În programul religios al zilei de duminică a continuat Festivalul Fanfarelor Ediţia a VII-a. Au participat Fanfara „Crişul Negru” şi Fanfara Bucovina iar Cuvântul Domnului a fost vestit de  fratele Sorin Hreceniuc, pastor la una dintre bisericile sucevene, care a predicat despre „O cântare bună pentru o inimă rea”. Pastorul Nicu Tolea a avut un cuvânt mai scurt, în care a subliniat „Sănătatea întâlnirii cu Isus Hristos”. Cântările fraţilor creştini din Suceava, acompaniate de acordeoane, au fost completate cu recitalurile unor musafiri din Târgovişte.
Festivalul Fanfarelor Creştine din Bihor reprezintă una dintre cele mai importante lucrări misionare de pionierat din istoria bisericilor evanghelice din România.
Sorin Petrache

Comentarii