ISUS SALVATORUL: Corul Bisericii Baptiste Maranata din Arad, la Chitighaz - „Să învăţaţi orice om în lumina trăirii prin Cristos şi pentru El”

Duminica trecută, 18 septembrie, Biserica Baptistă din Chitighaz a răsunat de cântări româneşti. În cadrul serviciului divin de după masă, Corul Bărbătesc al Bisericii Maranata din Arad şi pastorul-dirijor au cântat cântări de laudă şi închinare pentru Dumnezeu, iar Nelu Aliman a vestit Cuvântul lui Dumnezeu în limba română, oaspeţii arădeni fiind întâmpinaţi de pastorul bisericii din Chitighaz, Csaba Borzási.

Cântarea celor 50 de corişti, precum şi predica au îndemnat ascultătorii la o viaţă de credinţă vie, iar pastorul Aliman s-a adresat fraţilor chitighăzeni cu cuvinte de încurajare:
„În această după-masă, vă rog să nu vă simţiţi şocaţi de numărul mare al coriştilor. Eu vreau un număr mult mai mare de corişti decât sunt acuma, pentru că în Ceruri se va cânta, şi se va cânta cu toată inima. Dacă ştiţi cântările, cântaţi cu noi. Versetul moto al Bisericii Maranata în acest an cu care aş vrea să vă salut se găseşte în Coloseni 1:28: »Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om, şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om, desăvârşit în Hristos Isus.« Propuneţi-vă acest lucru, propuneţi-vă ca ori de câte ori predicaţi să fie predicat Cristos, ori de câte ori sfătuiţi pe cineva, ori de câte ori învăţaţi pe cineva, să-L învăţaţi în lumina trăirii prin Cristos şi pentru El. Dumnezeu să vă binecuvânteze adunarea, Dumnezeu să vă binecuvânteze localitatea, Dumnezeu să vă binecuvânteze familiile şi credinţa fiecăruia. Am vrea în această după-masă să vă refocalizăm pe Domnul nostru Isus Cristos cu toate cântările noastre.”




Textul biblic de bază al predicii fratelui Aliman a fost din cartea Rut 1:1–5, 2:1–4. „Am ales să citim din cartea Rut, pentru că această carte, aceste evenimente descrise în aceste capitole ne duc pe o vreme care se aseamănă foarte bine cu vremea noastră”, a explicat predicatorul motivul alegerii textului biblic, prezentând asemănarea vremurilor de atunci cu cele de astăzi. „Vremea despre care vorbeşte cartea Rut este vremea judecătorilor. Atunci când poporul se îndepărta de Dumnezeu, Dumnezeu îi trimetea o pedeapsă ca să îl reîntoarcă la calea sa. Când poporul se reîntorcea la cale cu pocăinţă, Dumnezeu îi trimetea un judecător care să-l izbăvească şi din această izbăvire era mare bucurie şi o mare plăcere pe vremea acelor judecători. Dar ciclurile acestea de lepădări de credinţă se aseamănă extraordinar de bine cu vremea noastră, în care şi oamenii se leapădă de Domnul din ce în ce mai des şi din ce în ce mai profund. Mesajul meu se numeşte »Ultima opţiune, ultima alegere«”. Prin predica sa, pastorul Aliman a îndemnat ascultătorii să ia o decizie: „Vă chemăm astăzi să alegeţi să fiţi stâlpi în cetatea lui Dumnezeu, decât să fiţi nimic în lumea aceasta. Dumnezeu să vă cheme pe nume astăzi.”
După serviciul divin, pastorul Csaba Borzási ne-a mărturisit că s-a cunoscut cu Nelu Aliman pe un grup pe internet, unde fraţii din toată lumea se roagă în fiecare săptămână pentru câte patru pastori. „M-am înscris şi eu pe lista de rugăciune, după care am văzut că se roagă şi pentru mine, ceea ce le-am mulţumit. Atunci fratele Nelu Aliman a luat legătura cu mine, ne-am cunoscut, ne-am scris, am ţinut legătura şi am ajuns să dorim să ne întâlnim şi în trup, aşadar l-am invitat pe fratele şi corul Bisericii Baptiste Maranata din Arad. Întâlnindu-ne pentru prima dată, m-am dat seama că fratele este foarte dinamic şi energic. Trebuie să ai autoritate ca să ţii în frâu un cor cu 50 de bărbaţi, iar fratele Nelu are această carismă de a conduce într-o direcţie bună dinamismul corului. Fraţii noştri din Chitighaz s-au bucurat de vizita lor şi s-au pregătit cu drag pentru a-i primi la noi. Cred că ne-am bucurat cu toţii şi ne-a înălţat prezenţa lor şi atmosfera din biserică.”
Despre activitatea pastorului care este responsabil cu misiunea în Biserica Baptistă Maranata din Arad vă vom relata în numărul următor.
Rita Pătcaş

Comentarii