Trupa Autentic a creat o atmosferă nemaipomenită la Micherechi

În cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Castraveţilor de la Micherechi au cântat şi băieţii de la trupa Autentic, care activează pe scena muzicală românească de aproape zece ani de zile. Înaintea concertului am stat de vorbă cu cântăreţul Cătălin Bota.

– Ne aflăm pentru prima oară la Festivalul Castraveţilor din Micherechi, iar ca şi artişti suntem pentru prima oară în Ungaria. Noi, care cântăm pentru românii din Austria, Germania, Italia, Spania, Anglia, America am bătut-o din 2005 până acuma de nenumărate ori, Canada şi Izrael, la fel am cântat şi pentru românii din Republica Moldova, numai pentru românii din Ungaria nu am mai cântat. Ne pare foarte bine că acum am fost chemaţi aici şi am venit cu cel mai mare drag. Eu zic că este un început bun, şi o să mai venim să cântăm pentru românii de aici.
Ce stil reprezentaţi?
– Ceea ce cântăm noi este o muzică populară românească, pusă pe ritmuri moderne, amestecat cu muzică uşoară, care se numeşte etno.
În România sunt mai multe trupe, care cântă muzică etno. Prin ce deosebeşte muzica trupei Autentic de celelalte?
Atunci când spui Autentic clar deosebeşti muzica trupei Autentic de muzica celorlalte trupe, care cântă acelaşi gen, pentru că ale noastre sunt compuse şi gândite special pentru vocile noastre. Este o muzică uşoară pop cu influenţe populare.
Când şi cu cine s-a format trupa?
– În trupă suntem noi doi, eu Cătălin şi Denis, şi la anul facem zece ani de trupa Autentic, pentru care deja pregătim un album aniversar. Lucrăm de un an şi jumătate la el şi încă nu e gata.
Câte albume au apărut până acuma?
Avem şapte albume scoase, iar videoclipuri la fel.
Ce profesie aveţi?
Eu am terminat Facultatea de Chimie, sunt inginer chimist, n-are nici o treabă cu muzica. Colegul meu, culmea, este profesor de chimie. Eu asta mi-am dorit să fac de mic.
Care este publicul vostru ţintă?
Publicul nostru nu are vârstă, muzica noastră o ascultă de la cei mici până la cei de o sută de ani. De exemplu, în Los Angeles a venit o familie la noi, domnul avea 92 de ani, iar doamna 85. Domnul a trăit în America de la vârsta de cinci ani şi nu a mai fost în România de atunci. Vorbea impecabil româneşte şi ştia toate melodiile noastre, cu toate că era prima dată când ne vedea live acolo.
A.C.



Comentarii

Trimiteți un comentariu