O întâlnire maraton a absolvenţilor Liceului Bălcescu după 25 de ani

Pe 1 octombrie a avut loc la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula o nouă întâlnire a unei promoţii care a absolvit această instituţie, întâlnire care a devenit una maraton, durând opt ore. Promoţia 1982–1986 s-a reîntâlnit după 25 de ani de la bacalaureat şi serbarea de adio. Organizarea acestei întâlniri a fost realizată pentru a cincea oară de fostul elev Tiberiu Bordaş din Jula, care a contactat foştii colegi, 33 la număr, invitându-i la această întrunire. La invitaţia din această toamnă au răspuns pozitiv doar 15 persoane.
„Noi ne întâlnim des cu câţiva dintre foştii colegi din clasă şi ne atragem atenţia cât timp mai avem pentru următoarea întâlnire de promoţie”, ne-a mărturisit Tiberiu Bordaş, după care a povestit despre ideea unei surprize pentru participanţi.
„De fiecare dată ne adunăm la liceu, unde avem o oră de diriginţie cu fosta noastră dirigintă, doamna Iuliana Jurău Rad, care participă mereu la aceste întâlniri. Diriginta noastră se pregăteşte de fiecare dată cu ceva special pentru clasa noastră. Ştiind acest lucru, de data aceasta m-am pregătit şi eu cu o surpriză: am realizat un fotomontaj din 60 de fotografii vechi de la excursii, din clasă, de la cămin, fotomontaj pe care l-am prezentat apoi colegilor la calculator.”
Tiberiu Bordaş afirmă că şi de data aceasta au avut mult de povestit, deoarece cu fiecare dintre ei s-au întâmplat noutăţi în ultimii cinci ani, unora li s-a născut un copilaş, alţii aşteaptă să li se nască copilul, iarăşi alţii au avut de povestit despre carieră. În atmosfera prietenească plăcută a fost firesc să le vină în minte participanţilor întâmplările, amintirile de acum 25 de ani, care i-au ţinut la ora de diriginţie specială timp de trei ore, după care au continuat povestirile la un restaurant, unde doar din acel motiv s-au despărţit noaptea la ora 12.00, pentru că restaurantul şi-a închis porţile. „Dacă restaurantul n-ar fi închis, cred că până în zori evocam momentele hazlii din tinereţe”, ne-a povestit impresionat Tibi Bordaş, absolvent al Liceul „Nicolae Bălcescu”, promoţia 1982–1986.
R.P.

Comentarii