Pelerinajul otlăcanilor în România

Autoguvernarea Românească din Otlaca-Pustă a organizat în ziua de 15 octombrie un pelerinaj la Timişoara şi Arad. Credincioşii ortodocşi din mica localitate bichişeană au pornit la drum sâmbătă dimineaţa pentru a se ruga, a da pomelnice şi a se întări spiritual la sfintele mănăstiri – ne-a mărturisit organizatoarea pelerinajului, Elvira Ardelean, preşedinta autoguvernării româneşti.
Grupul a fost însoţit de arhimandritul Calinic, preotul paroh de la Otlaca, iar primul popas pe care l-au făcut a fost la Mănăstirea „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” de la Timişeni, unde pelerinii au fost aşteptaţi de către PS Părinte Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, împreună cu PS Părinte Episcop Siluan şi primarul din Otlaca-Pustă, Gheorghe Şimonca.
De la mănăstire, grupul de pelerini s-a îndreptat spre Catedrala Mitropolitană din Timişoara, unde s-au închinat moaştelor Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş şi au vizitat şi muzeul aflat la subsolul Catedralei, Catedrala Episcopală Sârbă din Timişoara şi noua Catedrală Episcopală din Arad. Pelerinajul credincioşilor din Otlaca Pustă s-a încheiat în orele serii, întorcându-se acasă cu multă bucurie duhovnicească în suflet.
A.B.

Comentarii