Ştiri… pe scurt

Dobriţân
Recent festivalul-concurs euroregional de promovare a tinerilor interpreţi din Oradea a primit numele iniţiatorului concursului „Gheorghe David”. Regretatul profesor, compozitor şi dirijor Gheorghe David din Oradea a fost cunoscut şi apreciat şi de românii din Ungaria, mai ales de membrii corului din Apateu al cărui dirijor a fost timp de mai mulţi ani. Festivalul organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor organizează recent şi în Ungaria o preselecţie pentru solişti vocali, concurs care va avea loc pe 19 noiembrie, la Dobriţân, iar gala concursului se desfăşoară în 20 noiembrie, la Filarmonica de stat din Oradea.

Aletea
Din data de 21 noiembrie, la şcoala generală românească din Aletea vor fi primiţi din nou la cursuri de pregătire copilaşi de la grădiniţa din localitate. Aceste cursuri includ îndeletniciri pregătitoare pentru clasa întâi prin desen, muzică şi jocuri. Responsabila acestui proiect este Aurica Nedrău, învăţătoarea şcolii din Aletea.

Budapesta–Seghedin
ICR Budapesta organizează o călătorie muzicală a Locomotivei Jazz şi în luna noiembrie. În seara de 24 noiembrie, concertul de jazz va avea loc la „Budapest Jazz Club”, str. Múzeum nr. 7, cu începere de la ora 21.00. În seara următoare, Locomotiva Jazz va întâmpina publicul din Seghedin, pe 25 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Grand Café (str. Deák Ferenc nr. 18), de această dată alături de muzicieni din România, Ungaria şi Slovacia, Paul Weiner – pian, Robert Ragan – contrabas şi Kőszegi Imre – tobe.

Jula
Pensionarii români din oraş se vor întruni într-o şedinţă de lucru pe 25 noiembrie la Clubul Pensionarilor. Pe ordinea de zi figurează evenimentele şi întâlnirile mai importante pe care le vor organiza cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ne-a informat preşedintele Clubului Pensionarilor din Jula, Gheorghe Marc.

Comentarii