Ştiri… pe scurt

Macău
Reprezentanţii românilor din Macău s-au întrunit în şedinţă vineri, 18 noiembrie. Membrii Autoguvernării Româneşti au întocmit o concepţie bugetară pentru anul 2012 şi au discutat programul de lucru pentru anul viitor. La întâlnirea de vineri s-au întâmplat mici schimbări în conducerea autoguvernării, după ce Aurel Becan şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte, în fruntea Autoguvernării Româneşti din Macău a fost ales Gheorghe Ardelean, iar vicepreşedinte a devenit Ioan Suciu.

Bichişciaba
Autoguvernarea Minoritară Română din Judeţul Bichiş organizează o audienţă publică în data de 28 noiembrie, ora 15.30, la sediul autoguvernării (Bichişciaba, Árpád sor 18, Sala de conferinţe, etajul I).

Bătania
Asociaţia Românilor din Bătania şi Autoguvernarea Românească din localitate organizează pe 2 decembrie, de la ora 18.00, Ziua culturală a românilor din Bătania. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură „József Attila” din oraş. După programul copiilor de la şcoala generală, al corului din Bătania şi al oaspeţilor din Lipova, seara culturală se va încheia cu un bal de binefacere.

Medgyesegyháza
Cu ocazia „Zilei minorităţilor”, Autoguvernarea românească din oraş organizează un program cultural. În cadrul acestuia vor evolua cu cântece şi poezii în limba română copii de la grădiniţa şi şcoala generală. Manifestarea va avea loc pe 10 decembrie, la Casa de Cultură, cu începere de la ora 10.00.

Jula
Şcoala şi Liceul „Nicolae Bălcescu” s-au alăturat iniţiativei naţionale întru ajutorarea copiilor nevoiaşi, intitulată „cutii de pantofi”. În preajma Crăciunului, persoanele binevoitoare pot oferi copiilor cadouri aranjate în cutii de pantofi. Cadourile vor fi predate la şcoala românească până în 5 decembrie, ca apoi prin biserica baptistă şi centrul de ajutor social să fie distribuite, în primul rând, copiilor nevoiaşi din Jula. Pachetele pot fi predate şi la biserica baptistă din strada Munkácsy nr. 11/b, în perioada 6–16 decembrie, între orele 15.00–18.00.

Comentarii