„Foaia” şi familia, în desenele copiilor

La concursul „Foaia românească în familia noastră”, lansat cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea săptămânalului românesc, elevii cursurilor inferioare s-au arătat cei mai interesaţi. Până la termenul de 18 noiembrie au sosit la redacţie 120 de desene de la şcolile din Pocei, Apateu, Săcal, Bedeu, Bătania, Chitighaz, Jula şi Micherechi. Pentru a selecta desenele, a fost solicitat ajutorul artistului plastic Ştefan Oroian din Jula, membru al Prezidiului Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria.
Domnul Oroian a studiat încântat creaţiile cu ochii specialistului, căutând în ele sufletul copiilor. Dintre multele desene, artistul plastic a ales 9 pentru a fi premiate. Cei 9 copii: David Puha din Micherechi, Beata Adamik din Chitighaz, Martin Mazula din Bătania, Reka Hanyecz din Jula, Petru Iova din Micherechi, Victoria Liszkai din Chitighaz, Aron Pătcaş din Jula, Petra Bozsányi din Săcal şi Jenifer Graur din Bătania, au fost invitaţi la redacţia „Foii româneşti” din Jula, la festivitatea de înmânare a premiilor.
La sediul UCRU, copiii şi profesorii însoţitori au fost întâmpinaţi de expoziţia de desene, expoziţie dedicată aniversării „Foii româneşti”. Redactorul şef Eva Iova şi-a exprimat bucuria pentru că s-au angajat la această activitate atât de mulţi copii, declarând toţi premianţii la desen câştigătorii locului întâi. În cuvintele sale de apreciere, Ştefan Oroian a subliniat: „Mi-a făcut o deosebită bucurie să selectez desenele. Trebuie să fac imediat o corectare: aici toate desenele au fost reuşite şi puternice! N-am observat nicăieri ca adulţii să se fi aplicat în munca copilului. Acesta este cel mai important rezultat al acestui concurs. Rareori aude omul să se bucure de desenele copiilor. Vineri seara, corul nostru aici are repetiţie, aşa că doamnele profesoare pensionare au avut posibilitatea să vadă desenele expuse şi s-au bucurat foarte mult de ele. Aceasta este o dovadă bună că acţiunea redacţiei este reuşită. Felicitări copiilor, părinţilor, profesorilor şi gazdelor. Toate desenele sunt reuşite, dar am ales cele 9 pentru că şi în formă şi în conţinut au răspuns criteriilor concursului.”
În încheiere, directoarea Eva Iova a mulţumit copiilor pentru desenele şi compunerile realizate pentru concursul „Foaia românească în familia noastră” şi profesorilor pentru însoţirea, sprijinirea copiilor în această activitate, mulţumiri pe care doamna Iova le transmite şi pe această cale tuturor copiilor şi adulţilor implicaţi.
R. Pătcaş


Martin Mazula

Reca Hanyecz

Beata Adamik

Aron Pătcaş

Victoria Liszkai

Petru Iova

Petra Bozsányi

Jenifer Graur

David Puha

Comentarii