ISUS SALVATORUL: 50.000 de Biblii donate pentru români

Biblia a fost oferită în mod gratuit miilor de români din România şi din jurul ţării în anul 2011, mulţumită Fundaţiei Internaţionale Misiune Fără Frontiere. Proiectul a ajuns şi la românii din Micherechi, prin intermediul Cercului pastoral şi de misiune creştină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta. La Biserica Baptistă din Micherechi au ajuns Biblii în noiembrie 2011 şi la începutul lunii ianuarie 2012. Stocul de Biblii a fost adus, pe 8 ianuarie, de Sorin Petrache de la Biserica Baptistă din Mădăras, acesta fiind însoţit de trei surori din biserică. Despre iniţiativă am stat de vorbă cu Sorin Petrache, vorbindu-ne despre distribuirea Bibliilor în judeţul Bihor şi nu numai.
– Prezentaţi, vă rog, proiectul naţional din România de distribuire a Bibliilor!
– Cele 50.000 de Biblii – Sfânta Scriptură a Vechiului şi Noului Testament – (în format mare, mediu şi Biblii pentru copii) au fost donate românilor din interiorul ţării şi din comunităţile învecinate, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Serbia, în anul 2011, de către prietenii Fundaţiei Internaţionale Misiune Fără Frontiere (Mission Without Borders), reprezentată în România prin Fundaţia M.W.B. România cu sediul în Sibiu, strada Grădinarilor nr. 22. Managerul general este Eugen Macavei, iar managerul de proiect Vasile Iuga. Copyrightul este oferit ediţiei revizuite în traducerea Dumitru Cornilescu de către Editura Societăţii Biblice Interconfesionale din România, cu sediul la Bucureşti. Această donaţie, ofertă gratuită, marchează celebrarea a 50 de ani de slujire creştină a Fundaţiei Internaţionale Misiune Fără Frontiere. Bibliile astfel distribuite nu pot fi comercializate. Valoarea totală a donaţiei, fără costurile de transport şi depozitare, este estimată la cel puţin 1.500.000 lei (RON). În judeţul Bihor au ajuns aproximativ 6.000 de Biblii, prin intermediul Cercului pastoral şi de misiune creştină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta, judeţul Bihor, pastori fiind Aurel Galchiş, Mihai Cociubei, Florin Cociubei şi Ioan Marişcaş. Aceste Biblii au fost distribuite gratuit, dintre care peste 100 de exemplare şi în Micherechi, prin grija fratelui Gheorghe Ruja.
– Care a fost scopul acestei iniţiative?
– Scopul acestui Proiect naţional de distribuire gratuită a Bibliei este răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu la toţi românii, în mod special la cei care nu au deschis o Biblie şi nu au cartea Sfântă în casă: Matei 4:4. Copiii reprezintă viitorul familiei şi al ţării, iar creşterea lor în cunoştinţa de Dumnezeu face acest viitor luminos şi sigur. Este motivul pentru care Biblia pentru copii a fost tipărită şi distribuită într-o formă excepţională.


– Când a început proiectul şi în care oraşe aţi ajuns?
– Proiectul a început în luna ianuarie 2011 şi s-a finalizat în decembrie, bisericile şi centrele de misiune creştină intrând în contact direct cu centrul de distribuire aflat la Sibiu, unde este sediul pentru România al Fundaţiei Misiune Fără Frontiere. În baza unei cereri fundamentată pe un proiect de distribuţie bine argumentat, cei care au primit Biblia pentru distribuţie gratuită s-au angajat să formuleze un raport final de analiză a distribuţiei, ilustrat prin fotografii şi înregistrări video, susţinut prin interviuri şi mărturii. Ţintele acestei acţiuni au fost reprezentate în special de românii care nu L-au cunoscut pe Dumnezeu şi Cuvântul Său din Sfânta Scriptură. Categoriile sociale, etnice, confesionale şi profesionale au fost variate iar analiza de impact se va face pe toată perioada anului 2012. Centrul de misiune creştină al Bisericii Baptiste Betel din Salonta a distribuit gratuit cele 6.000 de Biblii primite de la Fundaţia MWB România cu sediul în Sibiu în oraşele: Salonta, Tinca, Aleşd, Beiuş, Marghita, Oradea, Arad, Timişoara, Mediaş, în satele limitrofe, în câteva localităţi din Ucraina şi în localitatea Micherechi din Ungaria. S-au mai distribuit câteva zeci de exemplare la Penitenciarul de maximă securitate din Oradea, prin misiunea creştină organizată de sora Daniela Ţîrle, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle. Câteva evenimente neplăcute au umbrit bucuria acestei acţiuni misionare creştine, în special în zilele de Sărbătoare creştină şi în duminicile premergătoare acestora (Paşte, Rusalii, Sărbătoarea Mulţumirii, Naşterea Domnului, Anul Nou sau zilele de botez Nou-testamental şi de evanghelizare), au fost distruse în mod sistematic, prin rupere pagină cu pagină şi prin scrierea unor mesaje obscene sau injurii la adresa creştinilor pocăiţi, un număr de 16 Biblii, dintre care 6 Biblii fac parte din transportul oferit spre distribuţie gratuită de Fundaţia MWB România iar 10 exemplare distruse sunt ediţii mai vechi din Biblia tipărită în ediţia D. Cornilescu. Autorul este un fanatic religios din comuna Mădăras, identificat de autorităţi, pe nume Gheorghe Lăzău (zis Mailinger), un personaj pitoresc care se află în conflict deschis cu ortodocşii, baptiştii şi catolicii. Comunitatea baptistă din Salonta nu a depus plângere împotriva acestui individ şi ne rugăm pentru liniştea sufletului său, pentru pocăirea şi mântuirea Sa. Ultima Biblie distrusă de acesta a fost găsită aruncată în 1 ianuarie 2012 în curtea Bisericii Baptiste din Salonta.
– Cum aţi ajuns la Micherechi şi câte Biblii aţi reuşit să donaţi pentru micherecheni?
– La Micherechi am ajuns prin grija fratelui secretar al bisericii baptiste din localitate, Gheorghe Ruja şi a fratelui păstor Aurel Galchiş. Prietenia legată prin harul Domnului Isus Hristos ne-a adus laolaltă şi peste 100 de exemplare, într-o primă etapă, au ajuns la românii din Micherechi. În săptămânile următoare, cu ajutorul lui Dumnezeu, mai pregătim un transport de câteva sute de Biblii pentru românii din zona localităţii ungare Micherechi.
– Până când durează, până unde se extinde proiectul?
– Vom finaliza această misiune creştină de răspândire gratuită a Cuvântului lui Dumnezeu în aprilie 2012, prin ultimul transport de 3.000 de exemplare. Nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca cel puţin 150 de Biblii să ajungă şi la românii creştini din Jula, Şercad şi Micherechi.
Cei interesaţi, pot solicita Biblie în mod gratuit de la Biserica Baptistă din Micherechi, la numărul de telefon: 06-70/701-0514.
Rita Pătcaş

Comentarii

  1. Dumnezeu sa Binecuvanteze colectivul redactional al publicatiei Foaia Romaneasca din Ungaria cu sanatate si izbanda in toate planurile profesionale. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua! se mai pot comanda biblii? as avea nevoie de vreo 25 de biblii...

    RăspundețiȘtergere
  3. imi doresc si eu Biblia ilustrata copiilor.cum pot comanda o bilbia.sunt gratuite?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu