ISUS SALVATORUL: Evanghelizare la Biserica Penticostală din Micherechi

„Cum ai făcut aşa ţi se va face,
faptele tale se vor întoarce asupra capului tău.” (Obadia 1:15)

Biserica Penticostală nr. 1 din Micherechi a organizat, în perioada 24–26 februarie, servicii speciale de evanghelizare, la care au sosit oaspeţi atât din România, cât şi din Ungaria. Vineri seara, oaspeţii bisericii au fost pastorul Cornel Buzguta şi Gabi Stranici din Oradea, şi a slujit pastorul local Durkó Albert. Invitatul de sâmbătă seara a fost pastorul Ioan Bogdan, împreună cu un grup de credincioşi de la Oradea. În programul de evanghelizare de duminică a slujit Dănuţ Crişan din Arad şi pastorul Durkó Albert.
Pastorul Cornel Buzguta din România după ce a salutat credincioşii în limba română, maghiară şi ebraică a explicat învăţăturile din Evanghelia după Ioan 3:1–17.
Prima expunere a învăţăturii cu privire la naşterea din nou în Noul Testament se găseşte în Evanghelia după Ioan, ca parte a dialogului dintre Isus şi Nicodim (Ioan 3:1-21). Subiectul principal al conversaţiei este legat de condiţiile care trebuie îndeplinite pentru intrarea în împărăţia lui Dumnezeu. O primă afirmaţie pe care o face Isus este: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu". Evanghelia după Ioan identifică naşterea din nou sau de sus cu naşterea din apă şi din Duh. Singura sursă, cauză şi origine a „naşterii de sus” este Duhul Sfânt. Numai Duhul Sfânt poate acţiona asupra duhului omului, lucrarea fiind în întregime opera lui Dumnezeu. Naşterea din nou începe atunci când Duhul lui Dumnezeu îl convinge pe om de păcat. Apoi, în baza pocăinţei omului, începe procesul de regenerare, de creare a unui om nou. O altă precizare foarte importantă pe care a făcut-o pastorul Buzguta este că Duhul nu produce naşterea din nou datorită ritualului pe care-l înfăptuieşte credinciosul, aceasta are loc datorită credinţei pe care credinciosul o mărturiseşte în apa botezului. De aceea, botezul în apă este o condiţie a mântuirii, a precizat pastorul din România.


Cum ai făcut aşa ţi se va face, faptele tale se vor întoarce asupra capului tău”, (Obadia 1:15). Acesta a fost versetul pe care pastorul Ioan Bogdan din Oradea le-a explicat credincioşilor din Micherechi care i-a îndrumat la pocăinţă.
Duminică înainte de masă, casa de rugăciune a devenit arhiplină la fel ca în seara de sâmbătă, când s-au adunat în număr mare tineri, copii, familii nu numai de la biserica penticostală dar şi de la celelalte confesiuni din sat.
Ioan Rocsin, conducătorul Bisericii Penticostale nr. 1

Comentarii