Secretarul de stat pentru culte al Ungariei în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 19 martie, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, PF Părinte Patriarh Daniel l-a primit în audienţă pe Szászfalvi László, secretar de stat pentru culte al Guvernului Ungariei. La întâlnire, Szászfalvi a mulţumit pentru primire şi a subliniat că noua Constituţie şi noua Lege a Cultelor religioase, intrate recent în vigoare în Ungaria, creează premisele unei colaborări pragmatice între autorităţile de Stat şi comunităţile religioase, se arată într-un comunicat remis de Patriarhia Română.
În acest context, secretarul de stat maghiar a apreciat relaţiile foarte bune pe care autorităţile ungare le au cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, reprezentată de PS Părinte Episcop Siluan Mănuilă şi a exprimat speranţa intensificării cooperării autorităţilor ungare cu românii ortodocşi din Ungaria.
PF Patriarh Daniel a considerat că, pe baza reciprocităţii dintre cele două state, este necesară respectarea identităţii etnice şi confesionale ale ortodocşilor români din Ungaria şi promovarea dialogului şi cooperării bilaterale directe între Statul ungar şi fiecare cult religios din Ungaria, după cum, în mod similar, acestea se practică în România.

Comentarii