ICR Budapesta la Festivalul Internaţional de Carte

În perioada 19–22 aprilie, ICR Budapesta a invitat la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte de la Budapesta autori români contemporani, publicaţi recent în limba maghiară, debutanţi la First Novel Festival şi pe membrii cenaclului literar „Pavel Dan” din Timişoara.
Vineri, 20 aprilie, la sediul ICR Budapesta, de la ora 18.00 va avea loc masa rotundă Literatura tinerilor între facebook şi cenaclu, în programul–cadru „Spiritul unui Oraş: Timişoara”.
Sâmbătă, 21 aprilie 2012, la Standul României din Complexul Millenaris, de la ora 12.00, va avea loc lansarea ediţiei în limba maghiară a volumului „Născut în URSS” de Vasile Ernu, în prezenţa criticului maghiar Jozsef P.Körössy. De la ora 15.00 va avea loc lansarea ediţiei în limba maghiară a volumului „Un sicriu frumos mirositor”, semnat de Robert Şerban şi în traducerea lui Attila F. Balázs, editat de Editura L'Harmattan, cu participarea lui Peter Varadi, editorul din Ungaria al cărţii. În sala Lázár Ervin din Complexul Millenaris, în intervalul 14.30–18.00, va avea loc în cadrul First Novel Festival prezentarea publică a tânărului prozator român Bogdan Coşa, alături de autori debutanţi din mai multe ţări. ICR Budapesta participă pentru a şasea oară la manifestarea romancierilor debutanţi, invitându-i în anii anteriori pe Adina Rosetti, Daniel Mafteiu, Adela Greceanu, Filip Florian şi Ana Maria Sandu.
Pe lângă evenimentele organizate de ICR Budapesta, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional din România va fi prezent cu Standul României şi cu alţi invitaţi din ţară precum Péter Deményi, traducătorul operei lui Ştefan Bănulescu „Cartea milionarului”, publicată la Editura BookArt din Miercurea Ciuc sau poetul şi prozatorul Daniel Bănulescu.
A.B.

Comentarii