Ştiri pe scurt...

Chişineu Criş
Sâmbătă, 5 mai, la Chişineu Criş, în organizarea Clubului Copiilor şi a Primăriei, se va desfăşura cea de-a 23 ediţie a „Cupei Crisius”. Competiţia reuneşte sute de copii din mai multe judeţe ale ţării, care se vor întrece la nu mai puţin de 13 discipline sportive. Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit şi o surpriză, invitând copii de la şcoli din străinătate. Din Ungaria, Autoguvernarea Românească din Bichişciaba va participa cu un grup de copii şahişti din Bichişciaba.

Micherechi
Şcoala generală din Micherechi organizează pe 10 mai concursul de poveşti „Vasile Gurzău”, care în anul acesta a ajuns la cea de-a 10-a ediţie. Concursul va avea loc la Căminul Cultural din localitate, cu începere de la ora 10.00.

Bedeu
Se modifică data seratei de binefacere de la Bedeu. Şcoala generală din satul bihorean organizează pe 11 mai un spectacol de binefacere, care iniţial a fost anunţat că se va desfăşura pe 27 aprilie. Programul va avea loc la Căminul Cultural, cu începere de la ora 18.00.

Chitighaz
În contextul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în ziua de 12 mai, la Chitighaz va avea loc o conferinţă preoţească. La biserica din localitate va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan, în fruntea unui sobor format din clericii Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, după care va urma conferinţa cu tema „Taina Sfântului Maslu”, susţinută de arhimandritul Calinic şi preotul Marius Maghiaru.

Bichişciaba
Casa de poveşti din Bichişciaba aşteaptă povestitorii pe 18 mai, la o nouă ediţie a concursului românesc de povestire. Elevii şcolilor din Ungaria unde se predă limba română pot învăţa din timp poveştile pentru concurs, iar elevii talentaţi la desen pot pregăti pentru acest eveniment imagini de poveste, pentru expoziţia care se va face la Casa poveştilor din Bichişciaba. Înregistrarea participanţilor la concurs se poate face până în data de 4 mai, la Autoguvernarea Românească din Bichişciaba.

Jula
Conform informaţiilor obţinute de la Andreea Cefan Santău, directoarea adjunctă a Liceului „N. Bălcescu”, pentru anul şcolar 2012/2013, liceul a fost ales pe primul loc de către 47 de elevi de şcoala generală. Înscrierea la liceu va avea loc pe 27 iunie, de la ora 9.00.

Comentarii