Cortul internaţional al poveştilor de Ziua Copilului la Budapesta

Autoguvernarea sectorului IX (Ferencváros) din Budapesta şi Librăria Ráday vor organiza şi anul acesta Cortul internaţional al poveştilor, la care au fost invitate să participe mai multe institute culturale, şcoli şi familii de diferite naţionalităţi. Perioada de desfăşurare a Festivalului este 26–28 mai 2012, zilnic între orele 12.00 şi 18.00.
Scopul acestui cort al poveştilor este de a aduce copiii de vârste mici mai aproape de culturile minorităţilor din Ungaria şi să îi ajute pe pedagogi şi pe părinţi să înţeleagă mai bine cultura minorităţilor. Totodată este o oportunitate pentru copii să audă cum sună poveştile spuse în limbi străine şi de a-i familiariza cu bogăţia limbilor.
La acest proiect vor participa teatre mici cu programe speciale pentru copii, teatre de păpuşi, profesori, elevi, părinţi şi copii, care vor trăi timp de câteva zile în lumea poveştilor. Pentru acest eveniment, ICR Budapesta îşi propune să aducă spectacolul „Valiza” al Teatrului Românesc din Ungaria. Acest spectacol este special gândit pentru copii şi pentru a-i familiariza atât cu limba română cât şi cu limbile minorităţilor prin intermediul personajelor din poveştile foarte cunoscute ale diverselor popoare. Spectacolul va avea loc pe 26 mai, la ora 14.00, iar pe 27 mai, pe scena din faţa Complexului Cultural Petőfi la o oră care urmează a fi stabilită de comun acord cu organizatorii.
Duminică, 27 mai, în Parcul Municipal va avea loc un festival organizat cu ocazia Zilei Copilului. Ambasada României la Budapesta a fost invitată de Fundaţia „International Children’s Safety Service” şi de Municipalitatea oraşului Budapesta să participe la festival cu un stand de prezentare a României pentru adulţi pe „Bulevardul Naţiunilor” şi un program artistic pentru copii, ambele organizate în aer liber în Parcul Municipal din faţa Complexului Cultural Petőfi.

Comentarii