„Favorita Ciulului”, pizza preferată a micherechenilor - De vorbă cu Ioan Condoroş, patronul noii pizzerii „La Giovanni”

La începutul lunii mai s-a deschis o nouă pizzerie la Micherechi. Locaţia se află la intrarea în sat dinspre Şercad. Aceasta îşi aşteaptă clienţii în fiecare zi cu produse gustoase. Pentru cei din Micherechi, patronul noii pizzerii este bine cunoscut. Până a deschis această afacere, Ioan Condoroş a avut preocupări asemănătoare cu consătenii săi, s-a ocupat de cultivarea zarzavaturilor în sere. Probabil, cu câţiva ani în urmă, nici lui Ioan Condoroş nu-i venea să creadă că odată va deveni bucătar-şef.

 

Când vorbim despre mâncare bună şi delicioasă, e greu să nu aducem în discuţie şi subiectul pizza. Şi o facem pentru că pizza este poate mai mult decât simplă mâncare, este şi pasiune, tradiţie, simbol şi plinătatea gustului.

Toată lumea a mâncat cel puţin o dată în viaţă pizza. O pizza în principal este compusă din sos de roşii, brânză mozzarella sau caşcaval, salam, cârnaţi, măsline, ardei graşi, porumb, ceapă, roşii, ciuperci, şuncă şi condimente: oregano, busuioc şi usturoi. Ca să aflăm ce l-a determinat pe patronul micherechian să aleagă domeniul culinar, zilele trecute am poposit câteva ore la noua pizzerie.

 

 

Pizza cu secrete

− Deja cu doi-trei ani în urmă am visat la o pizzerie proprie. Am avut şi mai devreme o pasiune pentru gătit. Fiindcă mâncarea mea preferată este pizza, pe care îmi place şi să o prepar, ne-am hotărât împreună cu soţia mea, Anuţa, să deschidem o pizzerie. Gheorghe Solcan, bucătarul nostru specialist în prepararea pizzei, are o experienţă de mai mulţi ani în domeniu şi este garanţia noastră că de fiecare dată pizza va fi gustoasă. Pizza preparată la cuptor este mai gustoasă, decât pe care o gătim acasă, pentru că este coaptă la o temperatură mai înaltă. Există şi alte secrete în prepararea unei pizze veritabile, care sunt păstrate în taină, ne-a mărturisit Ioan Condoroş.

 

„Favorita Ciulului”

− Abia au trecut câteva săptămâni de la deschidere, deja pizza cu „de toate”, numită „Favorita Ciulului”, cu diametrul de 48 cm, a devenit cea mai comandată, de către 70% de către săteni. Pizza este disponibilă în trei mărimi, cu o gamă diversificată de sortimente. Pe lângă pizza, clienţii pot comanda îngheţată, preparată de cofetarul local Ioan Boca. Dar nu lipseşte din meniu pizza clasică margherita, delicioasa pizza cu aroma busuiocului proaspăt, ne-a mai spus şeful pizzeriei.


Un patron optimist
Micherechiul nu are mulţi locuitori. Dar patronul crede că o să aibă clienţi, în pofida faptului că mai sunt şi alte pizzerii în sat.
− Sunt convins că sunt oameni în sat la care le place pizza bună. La preparare folosim numai ingrediente de calitate şi ne străduim să deservim pizza cu un gust plăcut. Trebuie să satisfacem poftele tuturor oamenilor care aleg pizzeria noastră, a mai accentuat proprietarul.
Deschisă (cu excepţia zilei de luni) de marţi până duminică între orele 17.00−22.00, noua pizzerie oferă clienţilor o gamă variantă de pizza. Comenzi se pot efectua şi telefonic, dar comanda nu se livrează la domiciliu.
Ana Cioca

Comentarii