Ştiri pe scurt…

Leucuşhaz
Competiţia sportivă „Cupa prieteniei”, organizată anual pentru elevii de la şcolile generale bilingve şi unde limba română se predă ca obiect de studiu, este organizată vineri, 25 mai, în sala de sport a şcolii generale din Leucuşhaz. Organizatorii programului sunt Şcoala generală şi Autoguvernarea românească locală, în colaborare cu AŢRU.

Jula
Referenta pentru sport a Primăriei oraşului Jula, Ana Baktai, originară din Micherechi, a fost premiată sâmbătă, 19 mai, cu cea mai înaltă distincţie naţională pentru sportul de tineri. Premierea s-a făcut la Budapesta, la Centrul Asociaţiilor de Sport.

Jaca
Un grup însoţit de doamna Viorica Cherteş, preşedintele Asociaţiei Femeilor Ortodoxe din Oradea, va efectua pe 28 mai o vizită la Jaca, la invitaţia Autoguvernării româneşti locale, cu care întreţin relaţii de colaborare de mai mulţi ani.

Seghedin
Marţi, 29 mai, de la ora 17.00, Filiala Seghedin a ICR Budapesta difuzează la Cinema Grand Café din Seghedin în cadrul „Film românesc la ora 5”, filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, regizor: Adrian Sitaru.

Jula
Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui vineri, 8 iunie, festivalul folcloric „Periniţa”. La eveniment vor participa elevi de la şcolile generale în care se predă limba română. Ediţia a XX-a este organizată de Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria.

Cenadul Unguresc
Sâmbătă, 9 iunie, la Biserica Ortodoxă Română „Înălţarea Domnului” din Cenadul Unguresc va fi sărbătorit hramul bisericii. Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfinţitul Siluan, episcopul românilor din Ungaria şi Preasfinţitul Lucian, episcopul Caransebeşului va începere la ora 9.30. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de grupul „Katharsis” al Episcopiei din Caransebeş.

Comentarii