31 mai 2012

Ştiri pe scurt…

Chitighaz
Cu prilejul Zilei copilului, Căminul cultural din Chitighaz organizează o zi plină de surprize. Vineri, 8 iunie, parcul din faţa Căminului cultural se va transforma într-un adevărat loc de joacă.

Jula
Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui vineri, 8 iunie, festivalul folcloric „Periniţa”. La eveniment vor participa elevi de la şcolile generale în care se predă limba română. Ediţia a XX-a este organizată de Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria.

Chitighaz
Elevii şcolii populare de artă „Kaláris” din Chitighaz vor prezenta părinţilor şi tuturor invitaţilor, coregrafiile însuşite în cursul acestui an şcolar. Serbarea de încheiere a anului şcolar va avea loc sâmbătă, 9 iunie, la ora 17.00, pe scena Căminului cultural.

Micherechi
Pe 16 iunie, un grup de elevi de la Şcoala cu clasele I–VIII, nr. 117 din Bucureşti, se va afla la şcoala generală din Micherechi. Şcoala generală din Micherechi şi Şcoala cu clasele I–VIII, nr. 117 din Bucureşti, au încheiat un act de colaborare în cadrul proiectului „Conexiuni transfrontaliere româneşti. Contacte cu elevii români din comunităţile istorice româneşti din jurul României (Ungaria)”, acesta fiind semnat pe 30 septembrie 2011, la Bucureşti. Grupul de elevi va merge la Jula, unde va vizita oraşul, cetatea, cofetăria de 100 de ani şi sediul „Foii româneşti”.

Budapesta
Duminică, 24 iunie, parohia ortodoxă din Budapesta serbează hramul bisericii „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”. Sfânta Liturghie va începe la ora 10.00.

Jula
Absolvenţii claselor a VIII-a, care doresc să-şi continue studiile la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele de înscriere pe 27 iunie, de la ora 9.00, la liceu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...