Ştiri pe scurt…

Jula
Vineri, 18 mai, la sediul din strada Eminescu nr. 1 din Jula va avea loc şedinţa adunării generale a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria. La întâlnire vor fi dezbătute problemele de actualitate legate de instituţiile de învăţământ românesc din Ungaria şi va fi prezentat bilanţul pe anul 2011 şi planul de afaceri pe 2012 al Editurii „Cronica”. Şedinţa va începe la ora 15.00.

Chitighaz
Următoarea conferinţă a preoţilor ortodocşi din Ungaria va avea loc pe 19 mai, la Chitighaz. La biserica din localitate va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească, după care va urma conferinţa cu tema „Taina Sfântului Maslu”, susţinută de pr. arhimandrit Calinic şi pr. Marius Maghiaru.

Budapesta
Centrul Cultural Pastoral Misionar „Sfântul Vasile cel Mare” organizează sâmbătă, 19 mai, cu începere de la ora 12, cea de-a treia ediţie a Festivalului gastronomic de la Budapesta. Participanţii la festivalul concurs se vor întrece şi în acest an în arta culinară. Cei mai buni dintre ei vor fi răsplătiţi cu premii.

Jula
În urma înscrierilor din zilele de 7–8 mai de la grădiniţa românească din Jula, pentru anul şcolar 2012/2013 s-au înscris 27 de copii, ne-a informat directoarea grădiniţei Ana Gurzău Ciotea. Serbarea de rămas bun a copiilor din grupa mare va avea loc pe 25 mai, de la ora 16.00.

Otlaca-Pustă
Joi, 24 mai, la biserica ortodoxă română „Înălţarea Domnului” din Otlaca-Pustă va fi sărbătorit hramul bisericii. Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan şi de un sobor de preoţi va începe la ora 10.00.

Micherechi
Un grup de credincioşi ai Oastei Domnului din Micherechi vor fi părtaşi pe 27 mai la sfânta liturghie de la biserica cu hramul „Înălţarea Domnului” din Târgu Lăpuş. Excursia credincioşilor ortodocşi din Micherechi în judeţul Maramureş se face la invitaţia credincioşilor din acest oraş.

Comentarii