Kempes se întoarce în România – prin Ungaria - Supergrupul Rezident Ex a dat un concert exploziv la Rockszanazúg

Nume grele ale rock-ului românesc au dat un concert exploziv sâmbăta trecută, 28 iulie, la festivalul Rockszanazúg de lângă oraşul Jula. Supergrupul Rezident Ex, în frunte cu Tavi Iepan, l-a readus în faţa publicului iubitor de muzică rock pe Ovidiu Ioncu – Kempes, fostul cântăreţ de la Cargo. Kempes nu a mai cântat pe o scenă de 9 ani şi jumătate. După un grav accident de motocicletă, după părăsirea României şi mutarea sa cu familia pe un alt continent, în Australia, Kempes revine după aproape un deceniu cu vocea sa de neegalat şi recucereşte publicul.
Concertul de la Rockszanazúg a fost şi primul concert al noului supergrup, care în aceste zile îşi începe turneul în România. Tavi Iepan a mai cântat la Jula, alături de trupa Locatarii, dar arădeanul Kempes a cântat acum pentru prima dată în Ungaria. Concertul, care a fost şi un fel de repetiţie generală cu public, a avut un mare succes nu numai în rândul românilor participanţi la eveniment, ci şi la publicul maghiar. Alături de Ovidiu Ioncu – Kempes, solistul al cărui nume este sinonim cu perioada de aur a trupei Cargo, şi Tavi Iepan, membru fondator al Cargo, în Rezident Ex cântă instrumentişti de prestigiu ai scenei rock interne şi internaţionale (Matthias Lange – chitară, membru al trupei Metalium din Germania, Christian Podratzky – bass, Florin Cvasa – tobe, Tibi Gajdo – clape).
Concertul supergrupului Rezident Ex în Ungaria a fost organizat şi mediatizat de revista „Foaia românească” şi sprijinit de Autoguvernarea Românească din Bichiş.
Admiratorii lui Kempes şi ai muzicii rock de cea mai bună calitate, vor putea participa la concertele Rezident Ex după cum urmează: 3 august – Zilele Timişoarei, 5 august – Vama Veche, 11 august – „Căsoaia Music Fest”, judeţul Arad, 21 septembrie – Bucureşti, Arenele Romane.
(În numărul următor al „Foii” veţi putea citi interviuri cu Tavi Iepan şi Ovidiu Ioncu – Kempes.)
E.Ş.

Comentarii