Ştiri pe scurt…

Jula
În acest sfârşit de săptămână, în perioada 17–20 august, oraşul Jula va găzdui a XVIII-a ediţie a festivalului de dansuri populare cu participarea mai multor echipe de dansuri populare din Europa. La festivalul din Sudul Câmpiei Ungare, dansurile româneşti din Ungaria vor fi prezentate de către echipa folclorică a CDI.

Micherechi
În ultima săptămână a vacanţei de vară, în perioada 31 august şi 1–2 septembrie, Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, Parohia din Micherechi şi Şcoala generală din Micherechi organizează o tabără de religie. Programul primei zile va conţine programe duhovniceşti şi diferite activităţi. A doua zi, grupul de copii va pleca în pelerinaj la mănăstirea Izbuc, după care va poposi la una dintre cele mai mirifice staţiuni de odihnă, Stâna de Vale. În ultima zi de tabără, duminică vor participa la Sfânta Liturghie.

Jula
Marţi, 28 august, la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula va avea loc întâlnirea de 50 de ani a promoţiei 1958–1962. Programul va începe la ora 13.00, în cadrul căreia îşi vor da întâlnire cei 25 de foşti absolvenţi ai liceului românesc din Jula.

Micherechi
Ajuns la ediţia a X-a, Festivalul Castraveţilor de la Micherechi se va desfăşura în zilele de 7–8 septembrie 2012. Primăria comunei Micherechi organizează pentru locuitorii satului două zile de petrecere încărcate cu programe folclorice, distractive şi de petrecere.

Cenadul Unguresc–Seghedin
La biserica ortodoxă română din Cenadul Unguresc se fac lucrări de restaurare, astfel în luna august şi septembrie slujbele se fac, cu aprobare de la Sinodul Bisericii Ortodoxe Sârbe, la biserica sârbească din localitate. În cea de-a patra duminică a lunii, pe 26 august şi 23 septembrie, parohul din Cenad, pr. Aurel Becan, va sluji la biserica sârbească din Seghedin. Sfânta Liturghie va începe la ora 9.30.

Comentarii