Nou director la ICR Budapesta

În cursul săptămânii trecute, conducerea ICR Budapesta şi Seghedin a fost preluată, după plecarea de la post a doamnei Brînduşa Armanca, de către un nou director în persoana doamnei Gabriela Matei, care a fost numită în această funcţie încă în luna septembrie. Noua directoare a mai lucrat la ICR Budapesta, în calitate de director adjunct, în perioada 2001–2007.
Din CV-ul doamnei Gabriela Matei remarcăm că este licenţiată a Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti; diploma de masterat şi-a făcut-o la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Managementul Comunicării şi al Resurselor Umane), după care a terminat şi studii postuniversitare cu specializarea Relaţii Publice şi Comunicare.
A lucrat ca translator, traducător şi ca ziarist de politică externă la săptămânalul Zig-Zag. Este autoare a peste 100 de articole de politică externă, interviuri cu reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, relatări despre vizite ale unor personalităţi străine în România.
În 1999 intră prin concurs în Ministerul Afacerilor Externe. A lucrat, pe rând, la Direcţia Relaţii Publice şi Comunicare (director adjunct), Direcţia America de Nord (referentura SUA şi Canada), la Direcţia NATO precum şi la Direcţia Politici de Securitate.
Între anii 2001–2007 a deţinut funcţia de director adjunct al Centrului Cultural, devenit ulterior Institutul Cultural Roman de la Budapesta. Vorbeşte limbile engleză, franceză şi maghiară.

Comentarii