Ştiri pe scurt…

Aletea
Ansamblul de păstrare a tradiţiilor populare din Aletea aniversează anul acesta 65 de ani de activitate. Cu această ocazie, pe 1 decembrie, de la ora 17.00, la Căminul cultural din Aletea va avea loc o festivitate unde vor fi sărbătoriţi şi dansatorii fondatori ai ansamblului, care dansează de 50 şi de 65 de ani, şi care au dus vestea dansurilor din Aletea în ţară şi în străinătate. În cadrul programului cultural de la 1 decembrie vor urca pe scenă dansatori şi coregrafi din Ungaria, care au promovat dansurile aletene.

Bichişciaba
Din creaţiile artistei Elena Ruja, originară din Micherechi, se va deschide o expoziţie pe 4 decembrie, la Casa Industrială din Bichişciaba (Iparos Ház, Bichişciaba, piaţa Kossuth nr. 8). În cadrul acestei expoziţii vor putea fi admirate picturi pe sticlă, tablouri în email şi icoane. Vernisajul va începe la ora 15.30. Creaţiile artistei au fost expuse în mai multe locuri: Seghedin, Budapesta, Keszthely, Pécs, Bichişciaba şi Micherechi, iar în luna mai a acestui an artista a avut o expoziţie la Cetatea din Jula, intitulată “Împlinire”.

Budapesta
Autoguvernarea Românească pe Capitală organizează vineri, 7 decembrie, o audienţă publică. Şedinţa va avea loc la Casa Naţionalităţilor din Belváros-Lipótváros (1052 Budapesta, str. Vármegye nr. 13), cu începere de la ora 13.00.

Seghedin
Autoconducerea Românilor şi Asociaţia Culturală a Românilor din Seghedin organizează, pe 7 decembrie, întâlnirea tradiţională românească de ziua Sfântului Nicolae. De la serata care va începe la ora 18.00, la restaurantul “Aranyhal” din Seghedin, nu va lipsi nici tradiţionala mămăliguţă “a la Cîmpian”. Invitaţii serii sunt elevii de la Teatrul de amatori al Liceului “N. Bălcescu” din Jula, care vor prezenta publicului piesa “Cămila” de Dumitru Solomon, în regia Norei Chiriac Tiu. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de colindele interpretate de chitarista Livia Daniel din Chitighaz.

Micherechi
Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Autoguvernarea Românească din Micherechi invită toţi creştinii să întâmpine împreună Naşterea Domnului, luând parte împreună cu familiile şi prietenii lor la cea de-a treia ediţie a Festivalului Colindelor. Concertul de colinde va avea loc pe 21 decembrie, la Casa de cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi, cu începere de la ora 17.00.

Comentarii