Poşta redacţiei

Cu ocazia aniversării a 62 de ani de la apariţia revistei noastre, am primit la redacţie două mesaje care ne onorează foarte mult, şi pentru care mulţumim şi pe această cale. Redăm mai jos aceste mesaje:

Îmi face o deosebită plăcere să vă felicit cu ocazia aniversării celor 62 de ani de neobosită activitate editorială a Foii româneşti, cea mai importantă publicaţie a românilor din Ungaria. La ora acestui bilanţ meritoriu, daţi-mi voie să vă urez mult succes în deosebit de importanta dumneavoastră misiune culturală, multe realizări şi împliniri în folosul conaţionalilor noştri din ţara vecină.
După cum cunoaşteţi, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni face parte acum din structura Ministerului Afacerilor Externe. Am convingerea că acest lucru va influenţa pozitiv buna noastră cooperare. Vă asigur că vom face tot posibilul să venim în întâmpinarea doleanţelor dumneavoastră, că ne vom strădui să sprijinim cât mai bine activitatea publicistică a revistei sau celelalte proiecte culturale pe care le iniţiaţi. Veţi găsi la noi întotdeauna porţile larg deschise pentru orice idee interesantă de posibilă colaborare.
Cu deosebită stimă,
Titus Corlăţean
Ministru, Ministerul Afacerilor Externe, România
Bucureşti, 15 ianuarie 2013

La împlinirea a 62 de ani de la înfiinţare (15 ianuarie 1951) şi într-o zi cu semnificaţii multiple pentru cultura română, prin aniversarea celor 163 de ani de la naşterea Poetului Naţional Mihail Eminescu, îi dorim revistei „Foaia românească", conducerii ei şi tuturor celor care se ostenesc pentru ca aceasta să poată vedea lumina tiparului şi a zilei, viaţă lungă în continuare, ajutor şi inspiraţie de la Bunul Dumnezeu şi multă putere de muncă pentru a promova şi pe mai departe cultura şi spiritualitatea Poporului Român, dar şi pentru a contribui la menţinerea şi consolidarea identităţii româneşti a cititorilor revistei, adică a românilor din Ungaria, cărora ea li se adresează în mod special!
Îi dorim, de asemenea, să aibă parte şi de susţinerea materială necesară, fără de care revista nu ar putea să apară în condiţii normale!
La mulţi ani, Foaia românească!
La mulţi ani, culturii şi spiritualităţii româneşti din Ungaria şi de pretutindeni!
† Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria
Jula, 15 ianuarie 2013

Comentarii