Baluri şi petreceri în comunitatea românească

Primul bal cu merinde de la Micherechi a avut loc pe 26 ianuarie, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău”. Petrecerea a fost organizată de Török Elek, care a adunat în jurul său câţiva micherecheni iubitori de dans şi muzică. S-a dansat pe muzică românească şi ungurească, formaţia Török încercând să fie pe placul tuturor invitaţilor.
În luna martie vor avea loc baluri româneşti la Chitighaz, Bătania şi Budapesta.


Anul acesta, balul românesc cu merinde din Chitighaz va avea loc sâmbătă, 2 martie, cu începere de la ora 18.00, la Căminul Cultural din localitate. Muzica de petrecere va fi asigurată de solişti şi de o formaţie de muzică populară românească din Vărşand.

Petrecerile româneşti de la Bătania şi Budapesta vor fi organizate pe 9 martie, la fel ca şi balul de binefacere de la Liceul „Bălcescu” din Jula.
Autoguvernarea Românească din Bătania organizează pe 9 martie balul românesc cu merinde. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură din Bătania, cu începere de la ora 18.00. Elevii şcolii generale şi ai grădiniţei româneşti vor susţine un program artistic. Muzica va fi asigurată de o orchestră din Lipova. Biletul de intrare este 500 de forinţi.
Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române şi Autoguvernarea Românească din cartierul XI din Budapesta organizează, pe 9 martie, balul românesc de la Budapesta. Petrecerea va avea loc în frumoasa Sală „Dunărea” a Hotelului Gellért, cu începere de la ora 18.00. Programul artistic va fi susţinut de orchestra de muzică românească „Berki” din Oradea. Biletul de intrare, cu cină, costă 8.000 de forinţi.
Curatoriul Fundaţiei „Pro discipulis – Pentru elevii noştri”, în colaborare cu direcţiunea Şcolii şi Liceului „N. Bălcescu” din Jula organizează, pe 9 martie, un bal de binefacere. Petrecerea va avea loc în sala festivă a Centrului Cultural Românesc din Jula, cu începere de la ora 19.00. În deschiderea balului, elevii şcolii şi liceului vor susţine un program cultural. Bilete se pot procura de la şcoală, informaţii la tel: 06-66/463-161.
A.C.

Comentarii