Ştiri pe scurt…

Micherechi
Pe 21 ianuarie a pornit Clubul Mamelor, un program pentru proaspetele mămici şi copiii lor cu vârsta cuprinsă între 0–3 ani. Toate mămicile sau viitorele mămici sunt aşteptate în fiecare luni între orele 9.30–12.00 la bibliotecă. Conducătoarea clubului este Betina Gurzău.

Jula
În ziua de 9 februarie, după un Te Deum, oficiat de la ora 9.00, în Catedrala din Jula de către Preasfinţitul Părinte Siluan şi de toţi preoţii Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria se va desfăşura prima şedinţă a Adunării Eparhiale de anul acesta. Membrii Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria se vor întâlni în şedinţa anuală de lucru, la Episcopia din Jula, prezidată de către PS Episcop Siluan. Aceasta va fi precedată de şedinţa Consiliului Eparhial, care se va desfăşura cu o zi înainte, pe 8 februarie de la ora 10.00.

Seghedin
Cinci studenţi şi-au luat masteratul la catedra de limba şi literatura română din Seghedin, după ce şi-au susţinut pe 16 ianuarie cu succes portofoliul: Maria Ambruş, Ana Sárközi, Rita Pătcaş, Anamaria Brad şi Florin Mircea Pătru. Festivitatea de înmânare a diplomelor va avea loc pe 16 februarie, cu începere de la ora 11.00, în Sala de Congrese a Centrului de Studii şi Informare (Seghedin, piaţa Ady nr. 10).

Micherechi
Pe 16 februarie va avea loc serviciul de instalare al noului păstor al Bisericii Baptiste din Micherechi. Păstorul Petrică Creţu a intrat în slujire în biserica din Micherechi de la 1 februarie. Serviciul de instalare se va desfăşura sâmbătă, cu începere de la ora 15.00.

Micherechi
Solistul orădean Lucian Şereş va oferi o seară plăcută de petrecere micherechenilor pe 22 februarie, la restaurantul Sophie Pub. Biletul de intrare costă 2.500 de forinţi.

Micherechi
Pe 22 februarie, Autoguvernarea Românească din Micherechi organizează un concert de muzică creştină, unde sunt invitaţi membrii orchestrei neoprotestante „Continental” din România. Concertul va avea loc la Căminul Cultural „Gheorghe Dulău”, cu începere de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Chitighaz
Autoguvernarea Românească din Chitighaz, în colaborare cu Asociaţia Culturală a Românilor din localitate, organizează balul românesc cu merinde pe 2 martie. Petrecerea va avea loc la Căminul Cultural cu începere de la ora 18.00.

Comentarii