Ştiri pe scurt…

Chitighaz
Balul românesc cu merinde din Chitighaz va avea loc sâmbătă, 2 martie, cu începere de la ora 18.00, la Căminul Cultural din localitate. Muzica de petrecere va fi asigurată de solişti şi de o formaţie de muzică populară românească din Vărşand.

Jula
Curatoriul Fundaţiei „Pro discipulis – Pentru elevii noştri”, în colaborare cu direcţiunea Şcolii şi Liceului „N. Bălcescu” din Jula organizează, pe 9 martie, un bal de binefacere. Petrecerea va avea loc în sala festivă a Centrului Cultural Românesc din Jula, cu începere de la ora 19.00. În deschiderea balului, elevii şcolii şi liceului vor susţine un program cultural. Biletul de intrare se poate procura de la şcoală. Informaţii la tel: 06-66/463-161.

Budapesta
Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române şi Autoguvernarea Românească din cartierul XI din Budapesta organizează, pe 9 martie, balul românesc de la Budapesta. Petrecerea va avea loc în frumoasa Sală „Dunărea” a Hotelului Gellért, cu începere de la ora 18.00. Programul artistic va fi susţinut de orchestra de muzică românească „Berki” din Oradea. Biletul de intrare, cu cină, costă 8.000 de forinţi.

Jula
Copiii Grădiniţei din Oraşul Mare Românesc din Jula şi educatoarele lor vor confecţiona Mărţişoare tuturor prietenilor, un mic vestitor al primăverii, un talisman menit să poarte noroc, alături de urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie. În prima zi a lunii martie educatoarele vor confecţiona aceste mărţişoare, care vor fi purtate de către fete până la sfârşitul lunii martie.

Micherechi
Pe 27 martie, direcţiunea şcolii generale din Micherechi organizează cea de-a 11-a ediţie a concursului de povestire „Vasile Gurzău”. Concursul se adresează copiilor de toate vârstele. Aceştia se pot pregăti cu poveşti din literatura română, dar şi cu poveştile povestitorilor români din Ungaria. Concursul se va desfăşura la Căminul cultural local.

Comentarii