21 mar. 2013

Ştiri pe scurt...

Seghedin
Joi, 21 martie, Teatrul Român de Amatori de la Liceul „N. Bălcescu” din Jula a fost invitat în studioul de televiziune al emisiunii în limba română „Ecranul nostru” de la Seghedin pentru înregistrarea piesei de teatru „Cămila” (adaptare după Dumitru Solomon). Aşadar, piesa care vorbeşte despre prietenia adevărată, despre speranţa omului de a crede în ceva, cu toată puterea, chiar şi într-o cămilă, va putea fi urmărită şi pe micile ecrane în cursul lunii aprilie.

Jula
În perioada 21–23 martie, 34 de cadre didactice de la şcolile generale din Micherechi, Chitighaz, Aletea, Jula şi Bătania se află la Arad, pentru a se specializa în predarea diferitelor materii în limba română. Cursurile de acreditare sunt realizate pe baza protocolului de colaborare al AŢRU cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Jula
Etapa orală a concursului naţional OKTV la limba şi literatura română se desfăşoară pe 22 martie, la sediul AŢRU din Jula. Elevii din clasa a XI-a: Suzana Roşu, Jenifer Iuhas, Adriana Somogyi, Cintia Hodişan, Marc Puha şi Nicoleta Bogyó sunt pregătite de profesoara Elena Olteanu, iar profesoara pregătitoare a concurentei Alexandra Fodor este Stela Nicula Machhour.

Micherechi
Pe 27 martie, direcţiunea şcolii generale din Micherechi organizează a XI-a ediţie a concursului de povestire „Vasile Gurzău”. Concursul se adresează copiilor de toate vârstele. Ei se pot pregăti cu poveşti din literatura română, dar şi cu poveştile povestitorilor români din Ungaria. Concursul se va desfăşura la Căminul cultural „Gheorghe Dulău”, dimineaţa, de la ora 10.00.

Jula
Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria lansează un curs de chitară pentru copiii care iubesc acest instrument şi care doresc să înveţe să cânte la chitară. Lecţiile de chitară vor porni la începutul lunii aprilie şi se vor desfăşura la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Jula, strada Doja, nr. 8. Până la începutul lunii aprilie, cei interesaţi se pot informa şi înscrie la sediul UCRU sau la numărul de telefon: 06-66/361-789.

Crâstor
S-a schimbat data sărbătorii hramului la Capela ortodoxă din Crâstor, care iniţial trebuia să aibă loc pe 25 martie. Astfel, evenimentul va avea loc pe 31 martie, cu începere la ora 10.00. Sfânta Liturghie Arhierească va fi săvârşită de Preasfinţitul Episcop Siluan, împreună cu preotul paroh Alexandru Şereş şi cu alţi slujitori de la Centrul Eparhial din Jula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...