29 mar. 2013

Ştiri pe scurt…

Săcal
Asociaţia de Naţionalitate „Pentru Românii din Săcal”, organizaţie înfiinţată în toamna anului trecut, cu aproximativ 50 de membri, a ţinut la sfârşitul săptămânii trecute, pe 24 martie, şedinţa adunării generale. Preşedinta Irina Monoc Berke ne-a informat că la întâlnire a fost prezentat membrilor asociaţiei statutul de funcţionare şi s-a discutat despre planurile pentru anul în curs, despre organizarea mai multor întâlniri şi activităţi cu românii şi credincioşii din parohie, organizarea unei serbări a românilor din Săcal, excursii, pelerinaje, etc.

Seghedin
Filiala Seghedin a ICR Budapesta prezintă publicului vorbitor de limbă română din Seghedin one-man show-ul interactiv „Apropo, aţi chemat pompierii?”, în interpretarea actorului Zoltán Lovas de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Spectacolul va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 18.00, la sediul Filialei Seghedin a ICR (Seghedin, Piaţa Dugonics nr. 2). „Apropo, aţi chemat pompierii?” de Aldo Nicolaj, în regia Lianei Didilescu, este unul dintre cele mai longevive şi îndrăgite spectacole ale Teatrului din Arad, un spectacol al vieţii, plin de umor şi bună dispoziţie. Timp de aproape o oră, spectatorii trăiesc alături de actor emoţiile aşteptării unei telegrame, aşteptare presărată cu amintiri din trecutul personajului, cu cântece, cu dansuri, cu jocuri la care publicul participă activ.

Micherechi
Direcţiunea Şcolii generale din Micherechi organizează vineri, 5 aprilie, de la ora 8.00, „Ziua Porţilor Deschise”, eveniment ce se adresează părinţilor viitorilor elevi de clasa I. Aceştia vor avea ocazia să cunoască mai bine cadrele didactice, dotarea şi planurile de viitor ale şcolii, pot participa la ore şi vor putea vizita orice sală de clasă, cabinet şi laborator. De asemenea, li se va prezenta oferta şcolii, iar conducerea va sta la dispoziţia vizitatorilor răspunzând la orice întrebări.

Apateu
Şcoala generală din Apateu, în colaborare cu Centrul de Documentare şi Informare şi al AŢRU organizează, pe 11 aprilie, o nouă ediţie a concursului de poezie românească „Mihai Eminescu”. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 9.30.

Săcal
Conducerea şi profesoarele de limba română de la şcoala din Săcal organizează un concurs de cultură şi civilizaţie românească, care va avea loc pe 26 aprilie, la şcoala din Săcal. La concursul intitulat „Moştenirea tezaurului nostru” sunt aşteptaţi elevi de clasele 3–4 de la toate şcolile din Ungaria în care se învaţă limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...