Ştiri pe scurt…

Jula
Cu ocazia Zilei Femeii, membrii Clubului Pensionarilor Români se întâlnesc pe 8 martie, la sediul AŢRU, din Jula, pentru a sărbători doamnele printr-o frumoasă petrecere, ne-a informat Gheorghe Marc, preşedintele clubului.

Micherechi
De la începutul lunii martie, în organizarea primăriei din Micherechi, elevii şcolii generale au posibilitatea să participe la cursuri extraşcolare: de dans popular românesc şi de limba engleză. La aceste cursuri se pot prezenta copiii de la grădiniţă şi şcoala generală. Instructorul cursului de dans va fi tânărul Nandor Cozma, iar cursul de limba engleză va fi ţinut de Maria Petruşan, absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Litere din Cluj-Napoca.

Bichişciaba
Deputaţii Autoguvernării Româneşti din Bichişciaba s-au întrunit în şedinţă pe 6 martie. Pe ordinea de zi a figurat aprobarea bugetului pentru anul acesta şi s-a semnat şi un acord de colaborare cu noul Centru Cultural „Csabagyöngye”. Acest centru se găseşte pe strada Széchenyi, la numărul 4.

Jula
Şcoala generală “Nicolae Bălcescu” din Jula organizează, pe 19 martie, ziua porţilor deschise. Între orele 9.00–12.00, viitorii şcolari împreună cu părinţii lor vor avea posibilitatea să intre la ore şi să cunoască instituţia de învăţământ.

Chitighaz
Casa de Cultură din Chitighaz organizează, pe 13 martie, un nou concurs pentru elevii şcolilor generale intitulat “Moştenirea de 600 de ani”. Concursul este lansat pentru elevii de la şcoala românească şi maghiară din localitate, iar întrebările se bazează pe tradiţie, cultură şi civilizaţie.

Jula
Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria lansează un curs de chitară pentru copiii care iubesc acest instrument şi care doresc să înveţe să cânte la chitară. Lecţiile de chitară vor porni la începutul lunii aprilie şi se vor desfăşura la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Jula, strada Doja, nr. 8. Până la începutul lunii aprilie, cei interesaţi se pot informa şi înscrie la sediul UCRU sau la numărul de telefon: 06-66/361-789.

Comentarii