26 apr. 2013

Eleve ale Liceului „Bălcescu”, premiate la concursul „Laleaua Pestriţă” din Timişoara

În perioada 19–22 aprilie, la Timişoara s-a organizat prima ediţie a festivalului-concurs „Laleaua Pestriţă” al Văii Pogăniciului, la care am fost invitate să participăm şi noi, împreună cu doamna Gyarmatiné Somogyi Anett, profesoara noastră de cânt si muzică. Vineri a avut loc preselecţia la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, la care dintre 18 persoane doar 15 au trecut mai departe. Concurenţii nu au fost primiţi în concurs fără o costumaţie populară adecvată şi reprezentativă zonei folclorice pe care au reprezentat-o. Participanţii erau acompaniaţi de către Orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul”. După terminarea preselecţiei am pornit spre locul de cazare, pensiunea „La Lia”. Acolo am luat masa de prânz, ne-am odihnit puţin, iar seara la ora 17.00 s-a desfăşurat concursul la „Sacoşul Turcesc”. Toţi concurenţii au interpretat două cântece populare bănăţene, iar noi am cântat „Înflorit-o, înflorit-o ruguţu” şi doina „La fântână”. După ce toţi concurenţii au cântat, a trebuit să urcăm pe scenă ca cei din juriu să ne aprecieze cântecele cu câteo notă, iar înmânarea premiilor a fost duminică la „Niţchidorf”. Noi n-am putut lua parte la înmânarea premiilor, aşa că noi le-am primit sâmbătă, la Consiliul Judeţean, unde am fost anunţate că am câştigat premiul special de popularitate.

A doua zi am fost invitate la Jebel, ca telespectatoare la un festival de dans, cânt, teatru şi artă. După-masă ne-am reîntors la Timişoara, unde ne-au dus să vizităm oraşul. Ultima zi am vizitat „Iulius Mall”.
După aceasta ne-am întors la pensiune, ne-am împachetat şi ne-am luat rămas bun de la toţi cei dragi de acolo. A fost o excursie frumoasă şi plină cu amintiri de neuitat.
Mulţumim doamnei directoare Maria Gurzău Czeglédi fiindcă ne-a oferit această posibilitate ca să vizităm frumosul oraş Timişoara şi, nu în ultimul rând, vrem să le mulţumim oamenilor foarte primitori care au fost alături de noi pe tot parcursul şederii noastre la în capitala Banatului.
Carina Iuhas şi Diana Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...