Marius Maghiaru, noul preşedinte al UCRU

Prezidiul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria doreşte să aibă în viitor o activitate mai susţinută, în interesul promovării culturii româneşti. Aceasta este una dintre angajamentele forului de conducere al organizaţiei civile, care s-a întrunit joia trecută, 23 mai, la sediul din Jula. Prezidiul doreşte să fie mai activ în organizarea vieţii culturale a comunităţii şi să pună un accent mai mare pe relaţiile cu organizaţiile membre ale Uniunii.
Prima acţiune va fi organizarea unei comemorări în cinstea părintelui vicar Teodor Misaroş, decedat acum trei decenii. La aceasta vor fi invitaţi şi reprezentanţii parohiilor din Săcal, Apateu şi Micherechi, unde şi-a desfăşurat activitatea regretatul părinte Misaroş, plecat dintre noi la 13 iulie 1983. De asemenea, Prezidiul doreşte să iniţieze discuţii de atelier despre anumite fenomene ale vieţii românilor din Ungaria. Prima dezbatere va fi axată pe rezultatele recensământului din anul 2011.
În urma demisionării doamnei Emilia Martin, forul de conducere al Uniunii Culturale şi-a ales noul preşedinte. În funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost ales Marius Maghiaru, parohul Capelei Ortodoxe Române din Budapesta, iar în funcţia de vicepreşedinte a fost aleasă Rita Pătcaş din Jula. Prezidiu se va mai întruni peste o lună, la sfârşitul lunii iunie.
T.B.

Comentarii