Rămas bun, ani de liceu…

Mai multe poze aici
Sâmbătă, 4 mai, în pragul emoţiilor examenelor de bacalaureat, o nouă generaţie de elevi de la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula a concretizat o etapă importantă din viaţa lor. Serbarea de rămas bun a celor 23 de absolvenţi ai liceului a avut loc la Centrul Cultural Românesc. La acest prilej festiv şi emoţionant din viaţa elevilor, a părinţilor lor şi a cadrelor didactice, a participat şi Görgényi Ernő, primarul oraşului Jula, alături de alte oficialităţi şi numeroşi invitaţi.

Manifestarea a început prin cuvântul de salut al directoarei Maria Gurzău Czeglédi, care s-a adresat în mod special elevilor absolvenţi, pe care i-a felicitat la acest moment însemnat din viaţa lor, dorindu-le mult succes pentru viitor. Apoi elevii au transpus în versuri emoţiile şi sentimentele de recunoştinţă care îi însufleţesc faţă de profesorii şi părinţii lor. Din partea colegilor lor de clasa a IX-a, după cum este obiceiul la această instituţie de învăţământ, tinerii au primit apoi câte o floare şi traista simbolică de absolvire, după care a urmat premierea celor care au obţinut rezultate deosebite, iar de-a lungul anilor de liceu s-au implicat şi în susţinerea activităţilor şcolar-educative organizate.
– Placheta „Bălcescu”, înfiinţată în anul 1984 de către ziarista şi poeta Lucia Borza, originară din Chitighaz, a fost acordată pentru doi tineri. „Acest premiu se oferă în fiecare an acelor elevi care au fost foarte buni la învăţătură şi, în plus, pentru aceia care şi-au asumat datoria de păstrare a tradiţiilor româneşti şi de transmitere a valorilor culturale ale înaintaşilor”, a spus directoarea la festivitate. În acest an, Placheta „Bălcescu” a fost acordată absolvenţilor Daniel Repisky şi Rokko Gheorghe Rocsin.
– Premiile Fundaţiei „Pro Discipulis” au fost înmânate de către preşedinta Ana Rocsin Nagy tinerelor absolvente Henrietta Bogyó şi Noemi Fodor.
– Distincţia profesoarei pensionare Iuliana Jurău Rad pentru elevii cu o conduită exemplară a fost acordată pentru două tinere: Dorottya Jurca şi Mariana Lasc.
– Distincţia profesoarei Ana Crişan, pentru cel mai bun matematician din clasă, a primit-o elevul Adam Németh.
− Diploma din partea Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, pentru activitatea din cadrul Teatrului Român de Amatori din Jula, a fost înmânată elevilor Dumitru Bigu şi Eduard Haux.
Festivitatea a cuprins şi momente emoţionante, dedicate în special mamelor, deoarece în Ungaria, prima duminică din luna mai este dedicată mamelor. În încheierea programului, în cancelaria profesorală, absolvenţii le-au cântat profesorilor cântece de rămas bun.
A.B.

Comentarii