Ştiri pe scurt...

Nagykamarás
Autoguvernarea Românească din localitatea Nagykamarás, judeţul Bichiş a organizat, sâmbătă, 13 iulie, un bal româno-maghiar. Petrecerea a avut loc la Căminul cultural din această localitate şi a avut ca invitaţi români din mai multe localităţi din zonă, ne-a informat preşedinta Livia Balázs.

Moneasa
Cea de-a 13-a ediţie a „Paradei Clătitelor” va avea loc în 27 şi 28 iulie, la Moneasa, sub genericul „clătite cu răvaşe norocoase”. Directorul evenimentului, actorul Zoltan Lovas, consideră că această a 13-a ediţie va fi una cu noroc „pentru că voia bună şi spiritul de sărbătoare vor fi la loc de cinste”. Evenimentul se va desfăşura în organizarea Consiliului Judeţean Arad, Centrului Cultural Judeţean Arad, Primăriei Moneasa şi Hotelului Parc.

Budapesta
Pe 7 august, ICR Budapesta vine în întâmpinarea cinefililor din capitala Ungariei oferindu-le filmul „Mănuşi roşii”, în regia lui Radu Gabrea, în cadrul programului „Film Club – Filme româneşti de azi”. „Nu mi-e frică de viitor, cât mi-e frică de trecut” este profesiunea de credinţă a romancierului Eginald Schlattner, preot evanghelic născut în 1933, la Arad, într-o familie de saşi, al cărui roman omonim a stat la baza filmului. Cartea lui Schlattner foloseşte politicul doar ca pretext, pentru a evidenţia socialul din jurul unui proces politic care a avut loc în 1959 la Braşov (oraşul Stalin) după modelul „clasic” al proceselor publice desfăşurate în România anilor `50.

Chitighaz
În perioada 17–18 august va avea loc a 7-a ediţie a Festivalului Pogăcelelor din Chitighaz. Programul organizat pentru sărbătoarea localităţii cuprinde concursuri, multe spectacole, concerte şi festivităţi în aer liber.

Chitighaz
Pe 18 august, la Biserica Baptistă din Chitighaz va avea loc sărbătoarea secerişului. Mesajul divin al serviciului special va fi vestit de pastorul din Micherechi, Petrică Creţu şi de pastorul local Csaba Borzási. În această înainte de masă, serviciul divin va începe la ora 9.30, iar după masă la ora 17.00. Biserica Baptistă din Chitighaz aşteaptă cu drag toţi cei care vor să fie părtaşi la sărbătoare.

Dobriţân
Carnavalul Florilor, care are loc anul acesta în perioada 15–21 august, este cel mai mare şi spectaculos eveniment al oraşului Dobriţân, făcând parte dintre cele mai cunoscute manifestări ale Ungariei. Anul acesta, Carnavalul Florilor de la Dobriţân a ajuns la cea de-a 44-a ediţie.

Comentarii