Ştiri pe scurt...

Apateu
La sfârşitul acestei săptămâni, pe terenul de sport al satului va avea loc Zilele Satului Apateu. În cadrul celor două zile, 24–25 august, localnicii se vor distra la programe culturale, evoluând pe scenă ansambluri folclorice, coruri, echipe de dansuri moderne. Sâmbătă, de la ora 13.00, va susţine un spectacol echipa de dansuri populare locale „Narcisa”, iar duminică după-masă de la ora 14.00 îşi va da concursul şi Corul „Armonia” din Apateu.

Micherechi
În duminica din 25 august, la Biserica penticostală „Betel” din Micherechi va fi săvârşit un botez nou-testamental, în cadrul căruia 9 candidaţi vor mărturisi pe Domnul în apa botezului. La eveniment va predica David Mărgărean din Agrişu Mare, judeţul Arad şi pastorul Ioan Bodog din Oradea.

Micherechi
Cu binecuvântarea PS Siluan, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Ungaria, în ultimele zile ale vacanţei de vară va fi organizată tabăra de religie. Tabăra va avea loc în perioada 29–31 august, la Otlaca-Pustă, cu participarea elevilor şcolii generale de la orele de catehizare. Tabăra va cuprinde programe duhovniceşti, excursii la comunitatea ortodoxă maghiară din Seghedin şi Sarvaş. Copiii vor fi însoţiţi de Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici şi alţi adulţi.

Jula
Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria va ţine următoarea şedinţă a Adunării Generale vineri, 30 august, la sediul AŢRU din Jula. Pe ordinea de zi va figura depunerea jurământului noului deputat, Szitkó Etelka, preşedinta Autoguvernării Româneşti din Budaörs, alegerea noului membru în Comisia Culturală, iar din cauza preluării de la 1 septembrie 2013 a Liceului „N. Bălcescu” de către AŢRU prezentarea şi aprobarea noului buget.

Budapesta
La 4 septembrie, cu începere de la ora 19.00, în încheierea ciclului „Film Club - Filme româneşti de azi”, ICR Budapesta îi invită pe cinefili la comedia romantică „Bună, ce faci?”. Alexandru Maftei a impresionat în 2010 cu „Bună, ce faci?”, după ce în 2006 regizase pentru micul ecran şapte episoade din serialul „Lombarzilor 8”, un experiment de succes al Casei de producţie „Mandragora” („Moartea domnului Lăzărescu”, „Aurora”). Filmul artistic românesc „Bună, ce faci?” va fi prezentat cu subtitrare în limba maghiară.

Jula
Ziua culturală a românilor din Ungaria, plănuită pe 7 septembrie, din motive tehnice se amână pe 28 septembrie. Evenimentul ce reuneşte anual formaţii de dansuri şi solişti din mai multe localităţi din Ungaria este organizat de Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria. În aceeaşi zi, va avea loc şi festivalul gastronomic românesc. Programul va începe la ora 10.00.

Comentarii